Ghinea face analogii culinare în direct. „PNRR nu e un cozonac la cuptor, pe o tavă, rotund”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Ministrul Investițiilor Europene a comparat PNRR cu ajutorul unor termeni de brutărie.

După o discuție lungă care a survenit în urma întrecerii în declarații cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, Cristian Ghinea a încercat să explice mai bine ce este mai exact acest Plan Național de Redresare și Reziliență, în platoul Digi 24.

Fără note pentru PNRR. Planul nu este asemenea unui cozonac, dă de înțeles Ghinea

Rugat de moderatorul Claudiu Pândaru să dea o notă proiectului PNRR până în acest moment, Ghinea a refuzat, explicând: „Nu mă puneți să dau asta. De fapt, componentele sunt inegale”.

„PNRR-ul nu este așa un document... nu este un cozonac pe care-l găsești la cuptor, pe o tavă și e tot rotund. PNRR înseamnă cele 15 componente și capitolele transversale. Acum, unele sunt mai bune, pentru că ministerele de linie au lucrat mai serios, altele sunt mai puțin coapte și trebuie să le aducem la o formă care să fie acceptabilă”, a adăugat ministrul pentru Investițiile Europene.

Proiectul făcut de Ministerul Transporturilor condus de colegul său, Cătălin Drulă, este cel mai bun

„Sunt foarte mândru de capitolul pe Transporturi de pildă, care este cel mai mare, care a fost și cel mai greu de discutat politic, pentru care am acordat cea mai multă atenție. Anexele tehnice de la Transporturi au sute de pagini. Sunt studii de fezabilitate, de cost, de fiecare tronson de cale ferată și de autostradă.

Nu ascund faptul că au fost mai în serios costurile și altele care au luat mai puțin în serios. Tot acest proces a fost clar pentru ministere sau cel puțin am încercat să-l facem. Am spus: «Ce nu clarificați până la 31 mai oricum va trebui să clarificați apoi în evaluarea oficială”, a mai fost de părere Cristian Ghinea.

Ghinea, după ce a spus că nu a citit anexele PNRR: A fost o glumă! O să dau extemporal la moţiunea din Parlament

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor Europene spune că a glumit când a afirmat că nu a citit anexele PNRR.  Întrebat dacă a reuşit să citească toate anexele din PNRR, după ce, la prezentarea acestuia, a spus că nu a făcut-o, Cristian Ghinea a declarat că a fost o glumă.

„A fost o glumă şi cred că toată lumea a înţeles. PNRR are 1200 de păgâni şi mai sunt încă 1000 de pagini de anexe. Suntem singurul guvern care publică şi anexele cu maximă transparenta posibilă. Şi am spus toată lumea să citească să vadă dacă sunt observaţii de făcut. Cred că domnul Ciolacu a citit toate cele 1000 de pagini de anexe şi o să dau extemporal, luni, la moţiunea din Parlament”, a spus Cristian Ghinea, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel