Gheorghiță spune că la biserică este riscant să mergi în pandemie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Gheorghiță spune că la biserică este riscant să mergi în pandemie
Gheorghiță spune că la biserică este riscant să mergi în pandemie
Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a spus că este riscant pentru oamenii în vârstă, din mediul rural, să meargă la biserică.

'Căutăm soluții ca cei mai vulnerabili să fie vaccinați. Acum e mai important cine se vaccinează, nu câte persoane, cifre sau numere mari (...) Este o particularitate a României, demografia populației și răspândirea geografică. Faptul că avem aproape 50% din populație, în mediul rural, este un lucru avantajos, din punct de vedere epidemiologic, pentru că rata de expunere, frecvența interacțiunilor și mobilitatea persoanelor sunt mult mai scăzute.  Este un lucru foarte bun că avem această preocupare către viața religioasă și că oamenii merg la biserică. Și este bine că se întâmplă așa, dar acolo există un potențial de interacțiune. Oamenii vârstnici sunt vizitați de persoane care le oferă ajutorul. Aici e problema.', a spus Valeriu Gheorghiță, marți seară, la B1 TV.

Citește și: Gheorghiţă: 50% din populaţia adultă peste 18 ani s-a vaccinat cu cel puţin o doză

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat pe 27 ianuarie 2022 că în prezent 50% din populaţia adultă peste 18 ani s-a vaccinat cu cel puţin o doză.

'În momentul acesta avem 50% din populaţia adultă peste 18 ani care are cel puţin o doză de vaccin. Practic, am atins acest prag de vaccinare în populaţie adultă. Din populaţia totală rezidentă în România, rata de vaccinare se apropie de 41,8%. (...) În momentul de faţă, sunt peste 2,33 milioane de persoane care au primit doza de booster din cele eligibile, ceea ce înseamnă un procent de aproximativ 40% din cei care pot să efectueze boosterul la acest moment care s-au prezent pentru efectuarea acestui tip de vaccin', a spus Gheorghiță.

Potrivit acestuia, 747 de centre de vaccinare cu 1.056 de fluxuri sunt active, între acestea fiind incluse şi 232 de cabinete de vaccinare pediatrice. Valeriu Gheorghiţă a afirmat că rata de vaccinare în Bucureşti este de aproape 67%.

'Sunt şapte judeţe care au rată de vaccinare între 50% şi 60% - Cluj, Constanţa, Sibiu, Ilfov, Tulcea, Braşov şi Timiş -, alte 24 de judeţe care au rată de vaccinare între 40% şi 50% şi zece judeţe care au între 30% şi 40%', a arătat reprezentantul CNCAV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel