Gheorghiță, despre vaccinul Johnson & Johnson: Are un avantaj, e o opțiune foarte bună
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul Johnson&Johnson
Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul Johnson&Johnson
Președintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, a făcut o precizare importantă despre vaccinul Johnson&Johnson.

În cadrul conferinței de presă de marți, 23 februarie, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a vorbit și despre vaccinul Covid-19 de la Johnson&Johnson. 

Președintele CNCAV a declarat că la nivelul Comisiei Europene a fost încheiat un contract pentru aproximativ 200 de milioane de doze. României i-ar reveni aproximativ opt milioane de doze.

„Fiind un vaccin tot pe bază vector viral, are avantajul administrării unei singure doze de vaccin. Datele de eficacitate au fost validate la toate categoriile de vârstă, deci ar putea fi o opțiune foarte bună de pildă pentru aceste centre mobile care merg în localitățile izolate, care nu au acces la un centru de vaccinare. Va ușura activitatea de vaccinare prin faptul că nu mai trebuie să te întorci pentru doza de rapel. Practic, ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare chiar și pentru aceste situații particulare.”, a declarat președintele CNCAV, marți. 

„Sunt discuții pe care le avem, nu este ceva finalizat din punct de vedere strategic... Poate să reprezinte o opțiune foarte bună și pentru persoanele aflate în izolare sau nedeplasabile de la domiciliu. Schema de vaccinare este mult simplificată, vorbim de o singură doză.”, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel