GHEORGHE MOȘION, unul dintre cei mai vârstnici atleți din România, a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Unul dintre cei mai vârstnici atleți din țară, arădeanul Gheorghe Moșion, a murit la 82 de ani, după ce a stat aproximativ trei săptămâni în comă, în urma unui accident de circulație.

Anunțul a fost făcut, luni, pe o pagină de socializare de unul dintre colegii lui Gheorghe Mosion.

"MOȘION GHEORGHE A PLECAT! În ziua de 24.05.2015, un motociclist maghiar l-a acidentat pe drumul de centură al Aradului. Din 24.05.2015 până în 12.06.2015 a fost în comă, în aceeași zi a decedat. Azi 22.06.2015, frații lui din TULCEA au venit la ARAD și urmează a fi transportat la TULCEA unde va fi înmormântat alături de cei din familia lui", este anunțul postat, luni, de Cornel Ionuț Brădean.

"Moșion Gheorge a fost unul din cei mai minunați oameni ce i-am cunoscut, un om ce îți amplifica motivația de 100 de ori, te făcea sa îți dorești să trăiești. (...) A fost un om inteligent și deschis cum rar îți este dat să întâlnești, de un optimism incurabil. Încă mai avea multe maratoane de alergat, păcat, mare păcat... Mă bucur că l-am cunoscut, mă bucur că am alergat alături de această legendă ce va rămâne vie în sufletele noastre pentru totdeauna... Moșion Gheorghe își continuă maratonul pe alte meleaguri. Odihnească-se în pace...", a mai scris Cornel Ionuț Brădean, scrie Actualități-Arad.

Gheorghe Moșion - unul dintre cei mai în vârstă alergători din România

Gheorghe Moșion a fost unul dintre cei mai în vârstă alergători din România. El spunea că s-a apucat de alergat la vârsta de 52 de ani, vindecându-se prin sport şi prin mişcare de o boală de plămâni. Arădeanul alearga zilnic 10-15 kilometri. Născut la Tulcea a devenit arădean după ce a făcut armata în oraşul de pe Mureş. El nu a fost căsătorit niciodată şi nici nu avea copii.

"Eu alerg de mulţi ani la concursuri de maraton şi semimaraton, pentru că aşa cred că îmi menţin sănătatea. Am început să alerg când aveam 52 de ani, ca să slăbesc şi pentru că am avut o boală la plămâni, şi de atunci nu m-am mai oprit. Am alergat nici un an de zile şi am scăpat de un TBC pe care l-am purtat 41 de ani. Acum mă simt ca la 50 de ani. Mă antrenez acasă, la Arad, alergând câteva ore pe săptămână", a spus, de mai multe ori, Gheogrhe Mosion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel