Gheorghe Gheorghiu: Adrian Păunescu mi-a băgat chitara pe fundul mării. M-au prins, mi-au luat slipul, m-au lăsat gol în mare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Gheorghe Gheorghiu
Facebook Gheorghe Gheorghiu
Artistul Gheorghe Gheorghiu a rememorat câteva dintre amintirile pe care le are de pe vremea Cenaclului Flacăra. Nu toate au fost, însă, frumoase. 

"Au fost foarte multe momente frumoase, multe amintiri, eram o mare familie și eram mereu împreună în turnee. Adevărul e că am avut  amintiri frumoase, dar unele n-au prea fost așa. Îmi aduc aminte că eram în turneul de vară la mare, cazați la Hotelul Rex din Mamaia și trebuia ca, la o oră anume, să ne strângem toți în frunte cu Adrian Păunescu ca să facem o repriză de cântece pe plajă sau direct în mare.

Cânta fiecare câte un cântec. Era rândul lui Nicu Alifantis cu cântecul “Trăiască tricolorul, trăiască România”. Adrian Păunescu îl cheamă și îi cere să cânte, dar Alifantis spune că nu are chitara la el. Adrian Păunescu mă vede pe mine cu chitara în mâna chiar lângă el, mi-o smulge și îi zice să cânte cu a mea, care era nou nouță, abia o luasem.

Începe Alifantis până la urmă, în apa care-i venea până la brâu. Eu intrasem în criză de nervi că valurile veneau direct în chitară așa că m-am dus și i-am smuls-o din mâna chiar în timpul refrenului. Turiștii cântau de mama focului cu noi și, în acel moment, s-a produs dezastrul. Adrian Păunescu a sărit prin valuri, mi-a luat chitara și a băgat-o la fundul mării.

Cum de mi-am permis eu să întrerup un cântec atât de important doar pentru că îmi intra apă în chitară?! Am luat-o la fugă și m-au alergat până m-au prins, mi-au luat slipul și m-au lăsat gol în mare. Se făcuse seară, aproape noapte și eu nu aveam cum să ies din apă. A fost o amintire pe care nu pot s-o uit nici acum", a declarat Gheorghe Gheorghiu pentru Fanatik.

Elena Ceauşescu nu îi agrea numele

Întrebat dacă s-a lovit de cenzura comunistă, artistul a indicat spre Elena Ceauşescu. 

"Când am scos primul Disc LP la Electrecord insistau să îmi schimb numele pentru că doamna Elena Ceaușescu nu agrea deloc asocierea numelui meu cu al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Până la urmă Daniela Caramanfotea a reușit să mă lase cu numele meu real, din buletin. Nu știu ce-a făcut, dar a reușit", a mai spus acesta.

Adrian Păunescu vs. Gheorghe Hagi: L-a convins și a spus „Da!“ Avea o încăpățânare și o energie de a soluționa probleme insurmontabile pentru alții

Daniel Cristea-Enache, critic literar, a reamintit un moment memorabil în care Adrian Păunescu a reușit să-l convingă pe Gheorghe Hagi să nu se retragă de la națională:

„Am o amintire de telespectator, ca să ne amintim cât de complex era Adrian Păunescu, din 1999, când mă uitam fascinat la o emisiune de televiziune în care Adrian Păunescu era în studio împreună cu Gheorghe Hagi. Hagi, despre care se spune că e cel mai mare fotbalist al nostru, mă rog, există fani ai lui Dobrin, eu sunt fan al lui Ilie Balaci, dar după performanțe și palmares, Hagi este un fel de Nichita Stănescu al fotbalului nostru.

Ei bine, Hagi se supărase și anunțase că se retrage de la echipa națională și urma un meci foarte important între România și Ungaria. Adrian Păunescu, într-o întreagă emisiune de televiziune, s-a străduit să-l convingă pe Hagi să se retragă după ce joacă acest meci, care era foarte important, deci să fie pe teren ca să avem șanse de a câștiga acest meci. După trei ore de discuții, la care ne-am uitat ca-n transă, îl convinge sau nu-l convinge, Hagi, de oboseală, de încântare că, totuși, este atât de rugat de un poet atât de important precum Adrian Păunescu, a spus „Da!“", a transmis Cristea-Enache. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel