GFR, premiu pentru inovație în calea ferată din România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premiu pentru inovație, primit de Grupul Feroviar Român
Premiu pentru inovație, primit de Grupul Feroviar Român
Asociația industriei feroviare a acordat un premiu de excelență pentru invenție, cercetare și inovație   companie i  Grup Feroviar Român. 

Distincția, oferită de Asociația Industriei Feroviare și Clubul Feroviar Român a fost acordată pentru cercetare și inovare software în domeniul ingineriei transportului și traficului, concretizată (în acest an) în aplicația informatică SHUNTING EXPERT.

Compania Grup Feroviar Roman a înțeles că digitalizarea nu este un scop în sine. Realizarea ei trebuie să se afle într-un raport direct cu îmbunătățirea relațiilor cu clienții săi, pe de o parte, și cu simplificarea activității personalului operațional, pe de altă parte. După succesul obținut de conceptul portalului dedicat clienților (care creează, totodată, în adâncimea proceselor operaționale semnificative sinergii), în acest an, o noua aplicație informatica, surprinzătoare prin aparenta ei simplicitate și perfect integrata în paradigma activităților specifice complexelor feroviare (cu volume mari de manevra și numeroase linii, vagoane și locomotive) a fost deja integrată în procesul de producție. Și acest nou instrument informatic (Shunting Expert) îndeplinește cele 2 criterii de performanță enunțate care vizează condensarea temporală (fără denaturare) a proceselor operaționale și creșterea satisfacției clienților.

“Acesta este un proiect de succes si vreau sa cred ca va da roade si in continuare. Nu este usor sa fii inginer, este un domeniu in care se munceste mult, iar produsul final este disponibil dupa foarte multa munca depusa, de la etapa de idee, pana la etapa de schita a proiectului, apoi etapele de testari si aplicatii, pana la finalizarea produsului si scoaterea acestuia pe piata”, a punctat Amedeo Neculcea, consilier dezvoltare in cadrul Grup Feroviar Roman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel