Data actualizării:
Data publicării:

Gestul pe care l-ar putea face Coreea de Sud pentru Ucraina, după ce Moscova a semnat un acord cu Phenianul. Putin a reacționat imediat

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Coreea de Sud și-a manifestat protestul în legătură cu acordul dintre Moscova și Phenian.

Ministerul de Externe sud-coreean îl va chema pe ambasadorul Rusiei pentru a-i transmite protestul Coreei de Nord în legătură cu noul acord semnat între Moscova și Phenian, transmite Yonhap, scrie Interfax.

Ministerul de Externe al Coreei de Nord îl va chema pe ambasadorul rus Georgy Zinoviev „să-i prezinte poziția Seulului cu privire la acordul de „parteneriat strategic cuprinzător” semnat între Moscova și Phenian la summitul de miercuri, au declarat interlocutorii agenției.

Se observă că anterior administrația președintelui sud-coreean Yoon Seok-yeol a condamnat pactul, despre care a spus că este o amenințare la adresa securității naționale și o încălcare a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU. Seul a avertizat asupra impactului negativ al acordului asupra relațiilor cu Moscova.

VEZI ȘI: Washingtonul, "extrem de îngrijorat" de amenințarea Rusiei de a livra armament Coreei de Nord

Seulul își poate reconsidera poziția cu privire la aprovizionarea cu arme către Ucraina

Consilierul pentru securitate națională Chan Ho-jin a declarat, după o ședință a Consiliului de Securitate Națională de joi, că Seulul își poate reconsidera poziția cu privire la aprovizionarea cu arme către Ucraina.

Între timp, președintele rus Vladimir Putin a spus că Seulul nu are de ce să-și facă griji în legătură cu încheierea acordului dintre Rusia și Coreea de Nord, întrucât prevede asistență militară doar în cazul unui atac asupra Moscovei și Phenianului.

„Coreea de Sud, Republica Coreea, nu are de ce să-și facă griji, deoarece asistența noastră militară, în conformitate cu tratatul pe care l-am semnat, apare numai dacă se efectuează agresiuni împotriva unuia dintre semnatarii acestui document, din câte știu. Republica Coreea nu plănuiește o agresiune împotriva Coreei de Nord”, a spus Putin în timpul unei conversații cu reporterii la Hanoi.

El a adăugat: „Aceasta înseamnă că nu trebuie să ne temem de cooperarea noastră în acest domeniu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel