Gest impresionant al medicului Zamfir la o lună de la tragedia aviatică
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
agerpres_7522693
agerpres_7522693

Pe data de 20 ianuarie 2014, avionul pilotat de Adrian Iovan a aterizat forțat, în urma tragicului eveniment doi vieți fiind curmate. La o lună de la nenorocire, medicul Radu Zamfir care se afla atunci în aparatul de zbor a făcut un gest impresionant.

Doctorul s-a întors la datorie și a zburat la Cluj pentru a preleva organele unei persoane aflate în moarte cerebrală. Medicul și o echipă de la Institutul Fundeni au ajuns la Cluj vineri seară – cu un avion de linie.

"Prelevăm un ficat, intervenţia va dura circa o oră, după care ne întoarcem la Bucureşti cu următoarea cursă de linie. Nu ştiu nimic despre pacientul care va primi ficatul", a spus Zamfir, citat de Mediafax.

Spitalul în care se află pacientul în moarte cerebrală este aceeaşi în care Radu Zamfir a fost internat după tragicul accident din Munții Apuseni. Întrebat cum se simte să revină aici, Zamfir a spus că mediul îi este foarte cunoscut.

Familia pacientului aflat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier a fost de acord cu prelevarea organelor acestuia. Pacientul va dona ficatul, rinichii, ţesuturi os-tendon şi corneea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel