Data actualizării:
Data publicării:

Germania nu se află în prima linie a ţărilor care furnizează Ucrainei avioane de luptă occidentale avansate

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ingo Joseph
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ingo Joseph

Germania nu va prelua conducerea cu privire la aprovizionarea Ucrainei cu avioane de luptă occidentale avansate, a menționat sâmbătă ministrul apărării din această ţară, Boris Pistorius. În schimb, se va concentra pe instruirea și furnizarea altor sisteme de armament, cum ar fi tancuri și rachete antiaeriene, conform informațiilor DPA.



Boris Pistorius a zis că Germania nu deţine avioane de luptă F-16 construite de Statele Unite ale Americii, avionul solicitat cel mai mult de către Ucraina, dar deţine alte tipuri de echipamente militare foarte apreciate.

'Am fost experţi în livrarea de tancuri, tehnologie a tancurilor, (dispozitive de) apărare antiaeriană, care sunt încă de o importanţă enormă', a spus Pistorius sâmbătă, la un eveniment politic în Saxonia Inferioară. 'În acest moment nu ne aflăm în prima linie' a unei coaliţii pentru livrarea de avioane de luptă Ucrainei.

Pistorius a declarat că se aşteaptă ca Germania să antreneze aproape 10.000 de soldaţi ucraineni până la sfârşitul anului 2023: 'Nicio altă ţară din lume nu a antrenat atât de mulţi'.

Citește și - Fostul comisar european Günther Oettinger spune că Germania e o țară „bolnavă“ aflată în declin

Un fost comisar al Uniunii Europene a zis că Germania este „o țară bolnavă” în declin din cauza lipsei capacității de inovare și a dorinței scăzute de reformă. Günther Oettinger a discutat la un congres al Asociației Presei Libere de la Berlin, joi, unde a zis că Germania este „un caz bolnav” care are nevoie de „reanimare”, conform RMX.

El a cerut o schimbare radicală a abordării guvernului federal, asemănătoare cu Agenda 2010, un pachet legislativ introdus în Germania în anii 2000, care avea drept scop reformarea sistemului social german și a pieței muncii. Vezi continuarea aici!

Citește și - Ucraina a înregistrat progrese reale, dar încă insuficiente pentru aderarea la UE, indică un raport al Comisiei Europene

Comisia Europeană a transmis miercuri, într-o evaluare intermediară, faptul că Ucraina a realizat progrese pentru a putea începe negocierile de aderare la UE, dar a menționat că mai multe criterii nu au fost încă îndeplinite, au declarat surse diplomatice.

Conform raportului oral prezentat la Bruxelles ambasadorilor celor 27 de ţări membre de către comisarul european pentru extindere, maghiarul Oliver Varhelyi, Ucraina a îndeplinit două dintre cele 7 condiţii impuse de UE pentru a se putea relansa negocierilor de aderare. 'Două sunt îndeplinite şi cinci sunt la un anumit nivel de progres', a zis un diplomat. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel