Data publicării:

Germania marchează 100 de ani de la apariţia curentului Bauhaus prin deschiderea unui nou muzeu

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Germania va celebra împlinirea a 100 de ani de la apariţia curentului Bauhaus prin deschiderea, la sfârşitul acestei săptămâni, a unui nou muzeu dedicat uneia dintre cele mai importante şcoli din istoria designului şi arhitecturii contemporane, relatează vineri DPA.

Cancelarul Angela Merkel va prezida evenimentul de inaugurare a structurii din sticlă, organizat duminică în oraşului Dessau, situat în estul ţării.

Sute de evenimente au fost organizate în Germania pentru a celebra 100 de ani de la înfiinţarea Bauhaus, curent care a apărut în 1919, în Weimar, localitate în care a fost inaugurat un alt muzeu Bauhaus, în luna aprilie.

Şcoala Bauhaus a fost închisă de Hitler, în 1933, după ce naziştii au etichetat mişcarea drept artă degenerată.

Întins pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi, muzeul din Dessau va găzdui una dintre cele mai mari colecţii Bauhaus din lume.

Vrem să prezentăm vizitatorilor istoria într-un mod diferit, nu doar cronologic", a declarat curatorul muzeului din Dessau, Regina Bittner.

Muzeul va înfăţişa curentul Bauhaus sub forma unei şcoli şi chiar a unei comunităţi utopice.

Bauhaus s-a mutat de la Weimar la Dessau în 1925, înainte de a ajunge în Berlin. Muzeul Bauhaus din Berlin este în prezent în renovare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel