Germania lovește România. "Să fie luate măsuri dure"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
oameni
oameni

Românii reprezintă pentru Germania o imigrație a sărăciei, iar ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, susține că reprezintă o problemă tot mai mare în Germania, potrivit Deutsche Welle

Ministrul susține că numărul ridicat al celor care abuzează de libertatea de mișcare și de sistemul social german ar trebui să determine Comisia de la Bruxelles să ia măsuri dure. Friedrich s-a referit în principal la imigranții din România și Bulgaria.

Germanii se plâng, comisarul european pentru probleme sociale îi liniștește

Sursa citată precizează că, în iunie 2013, 32600 de români și bulgari au primit în Germania alocația pentru copii (Kindergeld), cu 44% mai mulți decât în urmă cu un an. Înseamnă doar 0,4% din numărul persoanelor din Germania care încasează această alocație. În plus, 35.400 de români și bulgari au primit aceste ajutoare în aprilie 2013, cu 39% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Numărul lor reprezintă doar 0,6% din total. În Germania trăiesc 300.000 de români și bulgari, cu 71.000 mai mulți decât în urmă cu un an. Însă, comisarul european pentru probleme sociale Laszlo Andor a explicat: "Cei mai mulți români și bulgari muncesc din greu și contribuie din plin la creșterea economică a Germaniei, plătind impozite și asigurări sociale". 

Măsuri la nivelul întregii Uniuni împotriva românilor și bulgarilor

O altă problemă invocată de către autoritățile germane este că românii înființează firme, pe care le falimentează rapid. Ministrul de Interne german Friedrich cere măsuri dure, precum expulzarea celor care vin în Germania doar pentru ajutoarele sociale și interzicerea dreptului acestora de a mai intra în Republica Federală. Politicianul vrea reglementări aprobate la nivelul întregii Uniuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel