Data actualizării:
Data publicării:

Germania încearcă să blocheze construcția Portului polonez Świnoujście, pentru a nu avea concurență la Hamburg / Acuzații dure ale Guvernului de la Varșovia

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki
Este cea mai recentă încercare germană de a opri competitivitatea poloneză pe așa-zisele motive de mediu.

Ministrul adjunct al infrastructurii din Polonia, Marek Gróbarczyk, a acuzat Germania că încearcă să blocheze construcția portului de containere polonez din Świnoujście, folosind motive de mediu, atunci când motivele reale au de-a face cu interesele comerciale germane, scrie RMX.

Gróbarczyk a comentat opoziția germană față de construcția portului din nord-vestul Poloniei.

El a spus că germanii încearcă în mod constant să o blocheze și că singura garanție că va fi construită constă în realegerea actualului guvern conservator al Poloniei la sfârșitul acestui an. Gróbarczyk a spus că este convins că, dacă opoziția va câștiga, ei vor bloca proiectul.

Potrivit ministrului, motivele hotărârii Germaniei de a bloca construcția portului se datorează fricii lor de concurență pentru portul Hamburg, care este dominant în regiunea baltică în ceea ce privește containerele.

El crede că Germania doar folosește preocupările de mediu pentru a încerca să blocheze construcția portului. 

Polonia și Germania se află în conflict cu privire la o serie de probleme de mediu.

În plus, nemții se opun încercărilor poloneze de a face din nou navigabil râul Oder. Ei se opun, de asemenea, realizarea de către Polonia a oricăror centrale nucleare în regiunea Pomerania, lângă granița cu Germania, și au fost implicați în încercări de a opri extracția lignitului în Turów, sud-vestul Poloniei.

CITEȘTE ȘI       -      Ungaria a dat în judecată Austria. Guvernul lui Nehammer le-a pus taxă de intrare maghiarilor care vor să meargă în Austria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel