Data publicării:

Germania, decizie crucială în contextul războiului din Israel - Reuters

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit despre decizia pe care a luat-o, în contextul războiului din Israel.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat duminică că Germania a sporit protecția instituțiilor israeliene și evreiești din Germania, la o zi după ce gruparea islamistă palestiniană Hamas a lansat cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, conform Reuters.

„Am sporit protecția organizațiilor israeliene din Germania. Atacurile împotriva Israelului nu pot fi sărbătorite pe străzile Germaniei“, a spus Scholz.

Scholz le-a spus reporterilor de la Berlin că Germania a fost fermă alături de Israel și a remarcat că țara are dreptul să se apere împotriva „atacurilor barbare” – deși a avertizat împotriva escaladării conflictului.

De asemenea, premierul Benjamin Netanyahu a vorbit duminică cu liderii Germaniei, Ucrainei, Italiei și Marii Britanii, care și-au exprimat toți sprijinul pentru dreptul Israelului de a se apăra „atât cât este nevoie”, se arată într-un comunicat al biroului primului-ministru israelian.

CITEȘTE ȘI        -        Festivalul morții din Israel. Mărturia unei românce ai cărei copii au fost surprinși de teroriștii Hamas: Asta au făcut pentru a nu fi uciși!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel