Germania confirmă primele cazuri de infectare cu noua tulpină Omicron
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
 Trei cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate în Germania.

„Secvenţierea a confirmat suspiciunea despre care am vorbit public ieri dimineaţa (sâmbătă - n.r.)”, spune Kai Klose, oficial pe probleme sociale în Hesse, conform Reuters. Sâmbătă, autorităţile din Sănătate au declarat public că este posibil ca un pasager care a revenit din din Africa de Sud, în Hesse, pe aerportul din Frankfurt, să fie infectat cu noua tulpină.

Tot sâmbătă, au fost detectate două cazuri de infectare cu Omicron în Bavaria. Prin urmare, Germania impune o serie de restricţii: doar cetăţenii germani pot călători spre Germania din Africa de Sud, iar toţi călătorii, inclusiv cei vaccinaţi, trebuie să stea în carantină 14 zile.

Tot duminică, autorităţile din Olanda confirmă temerile pe care le aveau sâmbătă seara. 13 persoane care au sosit în Amsterdam sunt infectaţi cu noua variantă de coronavirus. Totodată, varianta Omicron a ajuns şi în Italia, a anunţat sâmbătă seara Institutul Superior de Sănătate, din subordinea guvernului, transmite Mediafax.

Prima ţară care îşi închide graniţele pentru toţi străinii din cauza noii variante a virusului

Cabinetul din Israel a aprobat, sâmbătă seară, noi restricţii pentru a preveni răspândirea variantei Omicron a virusului SARS CoV-2. Miniştrii au votat închiderea graniţelor pentru toţi turiştii străini. Restricțiile vor fi în vigoare cel puțin două săptămâni.

Noile reguli, care vor intra în vigoare duminică seară, vor interzice cetăţenilor străini să intre în Israel timp de 14 zile, cu excepţia cazului în care li se oferă o permisiune specială din partea unui grup guvernamental.

Miniştrii au extins, de asemenea, sâmbătă seară, carantina obligatorie pentru israelienii vaccinaţi care sosesc din străinătate şi au dat undă verde agenţiei de securitate Shin Bet pentru a relua urmărirea persoanelor infectate, potrivit TimesofIsrael.

Israelienii vaccinaţi care, conform normelor existente, trebuiau să facă un test de coronavirus la aterizare şi să rămână în izolare până la primirea unui rezultat negativ, sunt nevoiți să intre în carantină timp de 72 de ore şi să facă un alt test COVID în a treia zi de la sosire.

Israelienii nevaccinaţi trebuie să rămână în carantină timp de cel puţin o săptămână şi pot părăsi izolarea după ce primesc un rezultat negativ al testului efectuat în a şaptea zi. Cei care vin din ţări „roşii" cu risc ridicat vor sta în carantină în hoteluri speciale până când vor primi un rezultat negativ al testului de depistare a virusului.

Controversatul program de urmărire al Shin Bet, care a fost utilizat în primele etape ale pandemiei, a primit, de asemenea, undă verde după ce directorul agenţiei i-a asigurat pe miniştri că va fi utilizat în mod limitat, pentru o perioadă scurtă de timp, şi numai pentru cei infectaţi cu Omicron.

În timpul reuniunii, premierul Naftali Bennett a declarat că Israelul trebuie să fie precaut şi să minimizeze riscurile pe fondul incertitudinii legate de noua variantă Omicron.

„În prezent, ne aflăm într-o perioadă de incertitudine. Nu este un loc simplu sau confortabil în care să ne aflăm", a declarat Bennett. „Cheia aici este prudenţa şi riscurile minime până când vom afla mai multe. Vrem să menţinem realizările extraordinare ale Israelului în timpul valului Delta - un Israel deschis şi funcţional, cu o economie funcţională şi un sistem educaţional activ, cu copii care merg la şcoală. Aceasta este prioritatea principală", a continuat acesta.

„În acest scop, trebuie să menţinem un control strict asupra graniţelor ţării", a mai spus Bennett. „În fiecare zi, vom învăţa mai mult şi vom şti mai multe".

Cabinetul care gestionează pandemia de coronavirus în Israel a fost convocat după ce ştirile despre această variantă au tras semnale de alarmă la nivel mondial în weekend şi cel puţin un caz a fost confirmat în Israel.

Ministerul Sănătăţii a confirmat sâmbătă un caz al noii variante a virusului în Israel şi a raportat şapte cazuri de infecţii suspecte, inclusiv trei persoane care nu au călătorit recent în străinătate, ceea ce a ridicat temeri privind transmiterea comunitară în Israel. Cazul confirmat s-a întors recent dintr-o călătorie în Malawi, iar patru cazuri suspecte s-au întors din călătorii internaţionale în ultimele zile.

Israelul s-a redeschis pentru turismul străin la începutul lunii noiembrie, pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel