Germania are nevoie de 400.000 de imigranţi pe an
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Germania are nevoie de aproximativ 400.000 de imigranţi calificaţi pe an pentru a compensa penuria forţei de muncă, a declarat şeful agenţiei pentru forţa de muncă a ţării în remarci publicate marţi şi citate de DPA.

'Pentru mine nu este vorba despre azil, ci despre imigraţia ţintită care vizează lacunele de pe piaţa muncii', a spus Detlef Scheele, şeful Agenţiei Federale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (BA), citat de cotidianul Sueddeutsche Zeitung.

'De la îngrijire şi aer condiţionat la specialişti în logistică şi profesori universitari - acolo va fi un deficit de lucrători calificaţi', a adăugat el. El a respins posibilitatea rezistenţei la migraţie ca soluţie la problemele forţei de muncă. 'Poţi să te ridici şi să spui: 'Nu vrem străini'. Dar asta nu funcţionează', a declarat Scheele.

'Faptul este că Germania rămâne fără muncitori', a adăugat el. Din cauza evoluţiilor demografice, numărul potenţialilor lucrători din cadrul vârstei profesionale tipice va scădea cu aproape 150.000 în acest an, potrivit şefului agenţiei pentru forţa de muncă.

'Va fi mult mai dramatic în următorii câţiva ani', a notat el. 'Germania poate rezolva problema doar prin calificarea lucrătorilor necalificaţi şi persoanelor ale căror locuri de muncă au fost pierdute din cauza schimbărilor tehnice, lăsând femeile care lucrează part-time din motive ce nu ţin de ele să muncească mai mult şi, mai presus de toate, să aducă imigranţi în ţară', a mai declarat Scheele.

Muncitorii nevoiţi să lucreze part-time sunt cei care spun că ar prefera să lucreze cu normă întreagă, dar nu găsesc locuri de muncă pe durată nedeterminată. Scheele a numit lipsa forţei de muncă o chestiune esenţială pe care un următor guvern trebuie să o abordeze după alegerile federale din Germania luna viitoare, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel