Germania, amenințată de președintele Botswanei cu 20.000 de elefanți. ”Nu este o glumă”
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află ce declarații a făcut președintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi.

Președintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, a amenințat că va trimite 20.000 de elefanți în Germania, în contextul în care cele două țări sunt în conflict pe tema importului de trofee de vânătoare.

”Nu este o glumă”, a declarat președintele pentru tabloidul german BILD.

Masisi a atacat Guvernul federal german, și în special Ministerul Mediului, condus de Steffi Lemke, pentru că a încercat să interzică importul de trofee, în ciuda suprapopulării de elefanți din Botswana.

”Este foarte ușor să stai la Berlin și să ai o opinie despre afacerile noastre din Botswana. Noi plătim prețul pentru a păstra aceste animale pentru lume”, a declarat Masisi.

Botswana, unde trăiesc aproximativ 130.000 de elefanți, potrivit președintelui, a trimis deja 8000 de elefanți în Angola.

”Am dori să facem o astfel de ofertă și Republicii Federale Germania. Nu vom accepta un refuz”, a anunțat președintele Masisi.

”Vrem ca elefanții noștri să umble liberi. Vremea din Germania este destul de rea pentru ei. Dacă vă plac atât de mult, atunci vă rugăm să acceptați acest cadou din partea noastră”, a adăugat acesta.

10.000 de elefanți în Londra

Oficialii din Botswana au protestat deja împotriva unei posibile interdicții din Marea Britanie privind importul de trofee, avertizând în martie că vor trimit 10.000 de elefanți în Hyde Park din Londra.

PETA, organizație pentru drepturile animalelor, susține planurile ministrului Lemke de a restricționa și, eventual, de a interzice importul, numind vânătoarea de trofee ”un hobby al oamenilor bogați și obosiți care au mai mulți bani decât moralitate”.

”Sumele îngrozitoare pe care vânătorii amatori le cheltuiesc pentru o excursie de vânătoare nu ajung la populația săracă sau la administrația unui parc național, ci aproape exclusiv în buzunarele operatorilor de turism și ale proprietarilor de ferme de vânătoare”, a declarat un purtător de cuvânt al organizației PETA pentru POLITICO.

Botswana ar trebui să interzică complet vânătoarea de trofee și să se bazeze în schimb pe turismul fotografic pentru a genera venituri, a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că animalele vii ar însemna mai mult pentru imaginea țării.

Președintele Masisi a descris situația din țară cu privire la elefanți ca fiind gravă. De asemenea, acesta l-a invitat pe ministru să inspecteze protecția vieții sălbatice în Botswana. Țara sa face mai mult ”decât orice altă țară din lume”, a menționat el, adăugând că o măsură de interzicere a importului de trofee ar agrava sărăcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel