George W. Bush, al 43-lea președinte al SUA, a fost operat pe cord
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Fostul preşedinte al Statelor Unite, George W. Bush, a fost supus, marți, unei intervenții chirurgicale pe cord, din cauza unui blocaj arterial,  a anunţat Biroul său, potrivit Mediafax.

Cel de-al 43-lea președinte al Statelor Unite, Bush, în vârstă de 67 de ani, a suferit o agioplastie şi i s-a montat un stent, un tub destinat uşurării circulaţiei sângelui, într-o arteră a inimii, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit comunicatului transmis de Biroul lui Bush, "operaţia din această (marţi) dimineaţa a fost încoronată de succes, fără complicaţii".

"Preşedintele Bush are un moral foarte bun, abia aşteaptă să se întoarcă acasă mâine (miercuri) şi să îşi reia programul de activităţi joi", precizează sursa citată.

Blocajul a fost depistat luni, în cursul unui examen medical anual la care este supus Bush, la Dallas.

George W. Bush "este recunoscător membrilor personalului medical care s-au ocupat de el. El mulţumeşte familiei, prietenilor şi compatrioţilor săi pentru rugăciuni şi urări. Şi ne încurajează pe toţi să ne facem bilanţurile regulate de sănătate", se mai susține în comunicat, în care se precizează că fostul președinte al SUA speră să revină la o activitate normală încă de săptămâna aceasta.

Cele două mandate de președinte - 2001-2009 - ale fiului celui de al 41-lea preşedinte al Statelor Unite George H.W. Bush, au fost marcate de atentatele de la 11 septembrie şi consecinţele acestora.

După plecarea de la Casa Albă, Retras la Dallas, George W. Bush s-a ţinut departe de dezbaterea politică în ultimii cinci ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel