Planul Simion a ajuns la Constanța. Liderul AUR, așteptat de mulțime. ”Avem modele de bună practică și în Occident”/ FOTO - VIDEO
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: DCNews / Loredana Iriciuc
Foto: DCNews / Loredana Iriciuc
George Simion a mers astăzi la Constanța pentru a-și prezenta programul pentru România. 

George Simion este candidatul partidului AUR la alegerile prezidențiale din acest an.

Planul său pentru dezvoltarea României cuprinde 200 de măsuri. Printre acestea, George Simion propune locuințe la prețuri accesibile și refinanțarea creditelor imobiliare existente, cu implicarea statului. Liderul partidului AUR își propune să construiască 100.000 de locuințe pe an. Aceste locuințe ar urma să fie construite în clădiri noi eficiente din punct de vedere energetic și cu toate facilitățile.

Foto: DCNews / Loredana Iriciuc

În sectorul construcțiilor, s-ar crea 400.000 de locuri de muncă, în mod direct, prin construirea acestor locuințe. Evenimentul a avut loc vineri, 26 iulie, de la ora 18:00, pe Bulevardul Tomis nr. 80 din Constanța.

George Simion a ajuns cu 30 de minute întârziere la eveniment, acolo unde era așteptat de aproximativ 150 de persoane, așa cum a transmis trimisul DCNews, redactor şef parintisipitici.ro, Loredana Iriciuc. 

Foto: DCNews / Loredana Iriciuc

Pentru toți românii de pretutindeni

Sorin-Cristian Mateescu, senator AUR, a oferit un interviu în exclusivitate pentru DCNews.

”Îi mulțumim domnului președinte de vizita la Constanța. Planul Simion este un plan pentru toți românii de pretutindeni. Nimeni în ultimii 34 de ani din cei care au guvernat România nu au un plan solid pentru tineri, pentru cei care au o profesie și nu își pot permite o locuință, o profesie onorabilă, indiferent de profesie până la urmă. Statul în ultimii 34 de ani a făcut așa-zise ANL-uri doar pentru clientelă politică, nu pentru românul de rând.

Foto: DCNews / Loredana Iriciuc

Vedem cum în fiecare zi din România pleacă zeci, chiar sute sau mii de români în străinătate doar pentru a-și câștiga un trai mai decent. Noi considerăm că acest proiect este un proiect fezabil, este un proiect care redă o demnitate. Cel puțin măcar tinerii în ziua de astăzi să aibă o garanție că și în România se poate. Avem modele de bună practică și în Occident în care statul s-a implicat și tinerii au rămas în statul respectiv doar pentru că li s-a creat o siguranță a traiului decent și a zilei de mâine”, a declarat Mateescu.

Planul Simion, comparat cu Caritas

Senatorul a fost întrebat cum răspunde criticilor care compară Planul Simion cu Caritas.

„Să dea Dumnezeu să copieze acest program PSD-ul sau PNL-ul să-l ducă ei la capăt dacă noi nu putem sau orice alt partid care guvernează România să ducă acest proiect la capăt și să culeagă ei laurii, dar noi am început din 2020 încoace, am început să arătăm ceea ce se întâmplă în viața publică și în viața politică românească pentru că foarte multă lume nu știa ce se întâmplă în Parlament, în general”, a mai declarat Mateescu.

Foto: DCNews / Loredana Iriciuc

Așteptări de la plan

O profesoară care a fost prezentă la eveniment ne-a spus cu ce așteptări a venit.

„Cu multe speranțe. Cu speranța într-o schimbare, dar într-o schimbare reală, cu speranța de a fi mai bine și pentru noi oamenii ăștia de rând, poporul de jos. Sunt profesor în învățământul de stat și locuiesc cu chirie într-o garsonieră de 18 m2. Mi-as dori din tot sufletul ca acest contract și acest plan Simion să fie pus în practică. Să dea Dumnezeu să ne ajute să ajungem să deținem puterea pentru că altfel nu se poate face schimbarea reală. Să ne fie mai bine, să începem să construim pentru că, de fapt, acum totul merge, nu știu, din rău în mai rău”, a declarat profesoara.

Foto: DCNews / Loredana Iriciuc

„Nu știu ce așteptări am, nici eu nu știu de ce sunt aici”, a spus un tânăr care aștepta la rând în mulțime. Întrebat dacă a fost pus de cineva să stea la rând, acesta a negat.

Au existat și reacții negative, o persoană care a trecut pe lângă mulțime a spus: ”Vă îmbătați cu apă rece”.

VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel