George Maior dezvăluie cum funcționează colaborarea SRI-DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul director al SRI, George Maior a declarat, sâmbătă, că nu există "niciun binom SRI-DNA", ci doar o cooperare între cele două instituţii. El a arătat că această ideea provine din îngrijorarea unora că lucrurile se desfăşoară prea intens pe partea de combatere a corupţiei.

"Nu există niciun binom SRI-DNA, există cooperarea dintre SRI şi DNA, după cum există cooperarea dintre SRI şi Parchetul General, Ministerul de Interne, SRI şi Serviciul de Informaţii Externe. Nu e vorba de un binom, pentru că, în ceea ce priveşte cele două instituţii, sunt instituţii distincte", a afirmat George Maior la Realitatea Tv, în emisiunea "Ambasador România", realizată de Alexandru Cumpănașu.

Fostul șef al SRI a explicat faptul că Serviciul se ocupă de partea de transmitere de informaţie pentru combaterea corupţiei, care este definită ca ameninţare la securitate naţională. Aceasta este doar o parte mică din activitatea SRI, alte zone cuprinzând contraspionajul, contraterorismul, apărarea Constituţiei, problema securităţii cibernetice, a continuat George Maior.

"SRI nu este o instituţie cu puteri executive, nu este o instituţie de aplicare a legii, DNA este, şi în orice stat democrat există acest flux de informaţii dintre servicii şi organisme de aplicare a legii. FBI are partea de contrainformaţii, în anumite domenii şi partea de aplicare a legii. La noi, sunt instituţii separate. A vorbi despre un "binom" nu este vorba doar de ceva peiorativ, ci poate este o îngrijorare a unora că lucrurile se desfăşoară prea intens pe partea de combatere a corupţiei, domeniu vital pentru România", a mai precizat George Maior.

Vezi și: Klaus Iohannis și George Maior încă poartă discuții pe probleme strategice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel