George Bush, internat la terapie intensivă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
George H.W. Bush
George H.W. Bush

Starea de sănătate a fostului preşedinte american George H.W. Bush s-a deteriorat, ceea ce a determinat internarea acestuia la terapie intensivă, în pofida internării sale timp de o lună într-un spital din Houston, a anunţat miercuri purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath.

"El a suferit o serie de complicaţii care l-au condus într-o secţie de terapie intensivă unde a fost plasat sub supraveghere" din cauza unei febre persistente, a declarat Jim McGrath pentru AFP.

George Herbert Walker Bush, în vârstă de 88 de ani, a fost spitalizat pentru prima dată din cauza unei bronşite la 7 noiembrie, timp de 12 zile. Ulterior, președintele Statelor Unite în perioada 1989-1993 a fost spitalizat din nou la 23 noiembrie, în urma unor complicaţii.

Deși purtătorul de cuvânt al fostului președinte a anunțat, marți, că medicii sunt "optimişti dar prudenţi" și că problemele de sănătate ale lui Bush sunt "sub control", aceștia nu au permis externarea lui George Bush pentru a petrece Crăciunul acasă. Fostul preşedinte a petrecut în cele din urmă Ajunul în spital, împreună cu soţia sa Barbara, unul dintre fiii săi, Neil, şi nepotul său Pierce.

"Este conştient şi poate glumi cu medicul său", a adăugat McGrath.

De două ori vice-președinte, alături de președintele Ronald Reagan, George Bush a devenit cel de-al 41-lea președinte al SUA în 1989. La alegerile prezidențiale din 1992, George Bush a fost învins de democratul Bill Clinton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel