Geoană a denunțat un „pact cu diavolul“ la alegerile din 2009. Chirieac: Este ceea ce știm cu toții! La fel ca la Sectorul 1
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat declarațiile lui Mircea Geoană, care a spus că alegerile din 2009 au fost falsificate.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus, joi, în cadrul Interviurilor Digi24 că în 2009 „noi am câștigat alegerile prezidențiale care au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul” și că acum nu este în competiție „cu nimeni”. „Singura competiție pe care o am este cu mine însumi”, a mai spus oficialul Alianței Nord-Atlantice.

Bogdan Chirieac: Alegerile din 2009 poartă o umbră a fraudei electorale

„Mircea Geoană a spus că este un pact cu diavolul pe care lideri și instituții l-au făcut în acel moment. Cum traducem această afirmație?“ a întrebat Cătălina Porumbel:

„Este ceea ce știm cu toții! Alegerile din 2009 poartă în istoria României, în ele, umbra fraudei electorale, la fel cum alegerile de la Sectorul 1, din 2020, la altă scară, poartă aceeași umbră întunecată. Sunt atât de multe semne de întrebare la care nu s-a mai răspuns niciodată și știți bine că la șase luni, voturile de la alegerile prezidențiale din 2009 au fost arse, că au spus că așa e legea. Tu, dacă deschizi o firmă privată, ar trebui să ții 50 de ani orice factură, pe când votul poporului român este ars. Nici atunci nu s-a întâmplat nimic, nici acum nu s-a întâmplat nimic în Sectorul 1 și, probabil că, pe viitor, dacă se va mai întâmpla așa ceva, nu se va întâmpla nimic“, a punctat analistul politic.

CITEȘTE ȘI   -  Ana, fiica lui Mircea Geoană, despre legătura neștiută a soțului ei american cu România: Asta nu se uită niciodată

Mai contează votul românilor?

„Ce să creadă românii? Am văzut sacii de la Sectorul 1, vine declarația lui Mircea Geoană acum, intrăm într-un an preelectoral și vine 2024 cu toate alegerile, mai contează votul nostru?“, a întrebat moderatoarea Cătălina Porumbel.

„Depinde de noi ca să conteze votul nostru. Nu vă puteți baza pe justiția din România ca să vegheze la modul liber și corect, căci altfel ați fi avut justiție în 2009, altfel ați fi avut justiție în 2020, că, totuși, România, teoretic, ar mai fi trebuit să avanseze pe cale democratică. Procurorul care ancheta cazul și care a făcut declarații presei a fost forțat să se pensioneze. Nu există nicio anchetă în acest moment la Parchet în legătură cu ce s-a întâmplat la Sectorul 1. În 2009 a rămas această umbră cumplită și anume cele mai contestate alegeri din Europa, după căderea comunismului. Sigur că da, acum, cu războiul din Ucraina lucrurile s-au mai schimbat, dar atunci era pace, era liniște, era senin și România nu a putut să organizeze alegeri libere și corecte“, a conchis analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI    -    Mircea Geoană: Am treabă multă la NATO, restul le discutăm mai târziu. 2024... mai avem timp până atunci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel