Generalul Eugen Bădălan, deputat PDL, condamnat la patru ani cu suspendare. Vezi de ce
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Generalul_Eugen_Badalan
Generalul_Eugen_Badalan

Generalii Eugen Bădălan și Mihai Popescu au fost condamnați, miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, găsiți vinovați pentru fapte de corupție. Tot pentru aceleași fapte au mai fost condamnați încă patru ofițeri superiori.

Aceeași pedeapsă au primit și ceilalți inculpați în dosar: generalul (r) Neculae Oţelea, fost şef al Serviciului Logistic în cadrul SMFT în perioada 2001-2004, coloneii (r) Toader Mandea, fost şef al Serviciului Logistic în cadrul SMFT în perioada 2001-2004 şi Eugen Calcan, şef al Serviciului Logistic al SMFT în perioada 2000-2001, precum şi Simion Lincă, şef al Biroului juridic şi de drept umanitar al SMFT în perioada 2001-2006, citează Mediafax.

Cei şase au fost acuzaţi de prejudicierea Statului Major al Forţelor Terestre cu suma de peste 4,4 milioane de lei, echivalentul a 1,26 milioane de euro.

Potrivit anchetei derulate de către procurori, acuzaţii şi-au fi încălcat şi depăşit atribuţiile cu ocazia negocierii, încheierii şi derulării contractului de schimb L3535 din 1 iunie 2000, încheiat între SMFT şi SC Tofan Grup prin SC Tofan Steel SRL, înțelegere ce pevedea predarea de tehnică militară scoasă din funcţiune la schimb cu anvelope, în valoare totală de 318.592 de dolari, la cursul de schimb de la data semnării contractului.

Preţurile ar fi fost negociate de Eugen Calcan, Toader Manea şi Simion Linca, la ordinul lui Mihail Popescu. Aceştia ar fi subevaluat preţurile la deşeurile metalice care ar fi rezultat din dezmembrarea tehnicii militare şi ar fi acceptat preţuri supraevaluate la anvelope. Practic, cei în cauză ar fi acceptat preţurile impuse de SC Tofan Steel SRL, în defavoarea unităţii militare, susţin procurorii.

Din dosar rezultă că în ultimii trei ani de derulare a contractului (2001-2004) rolul SC Tofan Steel SRL a fost de simplu intermediar între Armată şi societăţile de preluare a materialelor refolosibile, încasând practic diferenţa de preţ, susţin procurorii.

Procurorii au dispus sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale celor şase, până la concurenţa pagubei constatate.

Generalul (r) Eugen Bădălan este în acest moment deputat PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel