Generalul Cristian Barbu: Pentru a recuceri întreg teritoriul, Ucraina ar avea nevoie de 3.000 de garnituri de trenuri, pline cu muniție. Deja am depășit această socoteală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Ne aflăm în ziua 394 a războiului pornit de Rusia în Ucraina.

Generalul Cristian Barbu, profesor asociat la Academia Tehnică Militară, a vorbit despre acest subiect la DC News și DC News TV, în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă” cu Răzvan Dumitrescu.

„Pentru a recuceri întreg teritoriul, Ucraina ar avea nevoie de 3.000 de garnituri de trenuri, pline cu muniție. Deja am depășit această socoteală, adică am depășit deja 3.000 de garnituri de tren pentru întregul front și iată că nu s-a eliberat spațiul”, a zis generalul Cristian Barbu.

„Și americanii, și britanicii au zis că este excesiv de mare consumul de muniții din partea Ucrainei și nejustificat pentru ce înseamnă rezultat, dar să nu uităm și că, de partea rușilor, consumul este și mai mare”, a mai spus generalul la DC News și DC News TV, în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă” cu Răzvan Dumitrescu.

CITEȘTE ȘI: Xi Jinping, plan de pace. Generalul Cristian Barbu: Vladimir Putin poate să-și piardă poziția de lider al Rusiei / video - https://www.dcnews.ro/xi-jinping-plan-de-pace-generalul-cristian-barbu-vladimir-putin-poate-sa-si-piarda-pozitia-de-lider-al-rusiei-video_909994.html

Vedeți mai multe aici:

VEZI ȘI: Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken nu a exclus joi eventuale negocieri asupra graniţelor Ucrainei

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken nu a exclus joi eventuale negocieri asupra graniţelor Ucrainei, reiterând în acelaşi timp că va fi la latitudinea ucrainenilor să decidă în această privinţă, informează AFP.

Vorbind în faţa unei comisii a Congresului american, el a reafirmat că orice eventuală pace cu Rusia trebuie să fie „justă şi durabilă", adică una care să respecte independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei, dar „cum este definită exact pe teren, ne aşteptăm de la ucraineni sa ne spună". El a părut astfel să susţină faptul că ucrainenii ar avea dificultăţi în recuperarea tuturor teritoriilor anexate de Rusia, în special a Peninsulei Crimeei."Cred că vor exista teritorii în Ucraina pentru care ucrainenii vor fi hotărâţi să lupte pe teren şi poate teritorii pe care vor decid că trebuie să încerce să le recupereze prin alte mijloace", a afirmat el.

Antony Blinken a fost interogat în mod special de alesul republican Chris Stewart, care a dorit să afle dacă Statele Unite susţin voinţa preşedintelui Volodimir Zelenski de a recupera Peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Şeful diplomaţiei americane, care consideră că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru o negociere, a insistat că „sunt decizii pe care ucrainenii trebuie să le ia cu privire la modul în care îşi văd viitorul şi cum se traduce acest lucru în termeni de suveranitate, integritate teritorială şi independenţă a ţării".

„Ceea ce nu dorim, în interesul tuturor, este ca acest lucru să se rezolve într-un loc şi într-un timp care să îi invite pe ruşi să se repoziţioneze, să se reînarmeze şi să atace din nou", a spus el.

Statele Unite şi partenerii săi occidentali nu recunosc anexarea Peninsulei Crimeei sau teritoriile anexate de forţele ruse în estul Ucrainei, unde au loc lupte aprige.

Coaliţia condusă de Statele Unite, care oferă cel mai mare ajutor militar Ucrainei, susţine că este pregătită să apere Ucraina cât va fi necesar până la retragerea forţelor ruse, dar rămâne cel mai adesea evazivă în cazul Crimeei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel