General Motors promite emisii de carbon zero în 20 de ani. Compania produce în prezent mașini cu motoare uriașe
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
GM promite că nu va mai avea emisii de carbon până în 2040, dar nu promite că nu va mai vinde mașini cu combustie internă
GM promite că nu va mai avea emisii de carbon până în 2040, dar nu promite că nu va mai vinde mașini cu combustie internă
Producătorul auto american General Motors, care vinde sute de mii de SUV-uri și camioane departe de a fi ecologice din cauza motoarelor mari, a transmis că nu va mai avea emisii de carbon pozitive până în 2040.

Conform The Verge, compania a anunțat că va reuși să-și atingă obiectivul „prin eliminarea emisiilor din toate produsele, incluzând fiecare mașină produsă, și din toate operațiunile globale în următorii 20 de ani”. Dacă unele emisii nu vor putea fi eliminate, GM transmite că va cumpăra credite de carbon pentru a se revanșa pentru poluarea produsă. Este de notat că compania nu a spus că va renunța la motoare cu combustie internă în cei 20 de ani.

Anunțul a venit la o zi după ce președintele american Joe Biden a semnat mai multe ordine executive care au ca scop combaterea schimbărilor climatice. Noua administrație a oferit GM o oportunitate de a-și electrifica linia de mașini. 27 miliarde dolari va cheltui GM pentru a dezvolta mașini electrice și autonome până în 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel