Data actualizării:
Data publicării:

Gelu Diaconu acuză un fost ambasador de presiuni în favoarea unui evazionist. Ce spune Ponta

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Gelu Diaconu, fostul șef al ANAF, demis la începutul acestui an de către premierul Dacian Cioloş, într-o postare pe blog spune că   România a fost trădată, tehnocrații punând mâna pe  ANAF în slujba gulerelor albe din firmele de consultanță fiscală și a marilor afaceri. Fostul șef al Fiscului mai dezvăluie că un ambasador "periat" de presa progresistă a venit în biroul său cu "un evazionist notoriu" din aceeași țară pentru a dispune   deblocarea unei rambursari de TVA de 20 de milioane de euro.

"Timp de trei ani de zile am dus o luptă inegală pentru a reforma structura responsabilă cu verificarea marilor contribuabili/marile afaceri(DGAMC). Din informațiile pe care le dețin și pe care le voi face publice, tot ce am construit în acest timp este dărâmat sistematic și cu intenție de către actuala conducere a Ministerului Finanțelor Publice și ANAF, pentru a servi exclusiv interesele private ale unei frății transpartinice.

Departe de ochii publicului, protejați de mass-media pe care o alimentează cu publicitate, membrii acestei frății au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a împiedica această reformă. Marile firme de consultanță fiscală, clienții acestora (majoritatea cu capital străin) și unele ambasade au exercitat o presiune constantă asupra mea, fie direct, fie prin intermediul presei sau a politicienilor pentru a bloca schimbările de la DGAMC și orice altă măsură cu impact major în lupta anti-evaziune din această zonă", scrie Diaconu pe blog.

De exemplu, un ambasador „periat" și lăudat de presa progresistă a venit la mine în birou, însoțit de un om de afaceri din țara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presându-mă să dispun deblocarea rambursării TVA într-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care îl aveam în instrumentare. La câteva minute după ce a ieșit din biroul meu am anunțat instituțiile abilitate. În zilele următoare, citeam iarăși prin presă o serie de elogii aduse aceluiași ambasador, cunoscut în spațiul public drept un adversar al intrării României în Schengen, exact de jurnaliștii care promovează valorile occidentale și care îl dădeau ca exemplu de bune practici și onestitate pe acest „amic" al concetățenilor evazioniști.

Citește și: Băsescu a spus totul: Aveam informații, dar nu pe cale oficială

Ani de zile a fost o practică constantă intervenția ambasadelor, în principal din spațiul UE, pentru susținerea intereselor marilor companii cu capital străin în relația cu Fiscul, în timp ce o eventuală intervenție a vreunui reprezentant ales al poporului român în Parlament este considerată trafic de influență.

Vă asigur că acest lucru se întâmplă și în prezent cu singura deosebire că, astăzi, cei puși să vegheze asupra securității finanțelor României au ajuns simpli servanți, executanți docili ai acestor interese. Cazul marilor operatori din industria jocurilor de noroc a produs consternare! Dar, despre acest subiect vom vorbi cu altă ocazie", a scris Gelu Diaconu pe blog.

Victor Ponta, după postarea lui Diaconu a share-uit articolul, precizând și cine a fost ambasadorul care a făcut presiuni asupra fostului șef al ANAF, respectiv Matthijs van Bonzel, fostul ambasador al Olandei, cel care s-a opus și intrării României în Schengen.

"Pentru că Diaconu e mai "timid" vă spun eu cine era ambasadorul care mereu intervenea și la Guvern și la ANAF pentru tot felul de companii mai mult sau mai puțin oneste - fostul ambasador al Olandei, cel care ne dădea lecții de "integritate și anticorupție" săptămânal la Hotnews! Că așa iubim noi "lupii moraliști"!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel