Gel de aloe vera preparat în casă: beneficiază mereu de proprietățile extraordinare ale acestei plante
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Sursa - Pexels
Sursa - Pexels
Rețeta de preparare a gelului de aloe vera este simplă și necesită puține ingrediente. Așa că poți beneficia mereu de proprietățile extraordinare ale aloe vera.  

Pentru a prepara gelul pe baza de aloe vera trebuie să cumperi niște aloe vera pulbere liofilizată. Apoi, poți folosi sucul extras dintr-o plantă proaspătă sau sucul concentrat de aloe pentru uz intern, care poate fi cumpărat. Esențial este să folosiți un agent de îngroșare și glicerină vegetală, care permite apei să devină un gel.

Unghii puternice și sănătoase: două ingrediente din bucătărie, ieftine și eficiente, îți vin în ajutor

Pentru prepararea gelului pe bază de aloe vera, pe lângă plantă, este esențial să folosiți gumă xantan transparentă, care este un agent de îngroșare de origine vegetală, care are funcția de gelificare a apei.

Glicerina vegetală este un ingredient emolient, care va face gelul de aloe vera mai moale și mai vâscos. În plus, glicerina vegetală ajută la dizolvarea gumei xantan.

Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă 

Iată cum putem face gel de aloe vera acasă cu pulbere liofilizată:

Aveți nevoie de: apă distilată - 95,5 grame, pulbere liofilizată de aloe vera - 0,5 grame, glicerină vegetală - 3 grame, gumă xantan transparentă -1 gram, un borcan de sticlă cu capac.

Turnați glicerina vegetală într-un borcan de sticlă curat și uscat. Încorporați guma xantan limpede în glicerină și amestecați până când guma este complet dispersată. Adăugați apa distilată. La final, adăugați pudra de aloe vera liofilizată și amestecați din nou.

Îți cade părul? Iată câteva remedii naturale, eficiente împotriva acestei probleme

Acoperiți borcanul de sticlă cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească minim 5 sau 6 ore (dacă pregătiți gelul seara, puteți lăsa amestecul să se odihnească toată noaptea). La sfârșitul timpului de repaus gelul va fi gata. Închide borcanul cu capacul!


 

Gel preparat cu plantă proaspătă

Dacă ai o plantă de aloe vera, poți extrage din frunze substanța gelatinoasă care constituie ingredientul activ al plantei.

Ai nevoie de:  96 grame de gel extras din planta proaspătă, glicerina vegetală  - 3 grame, gumă xantan transparentă - 1 gram, un borcan de sticlă cu capac. 

Topiți puțină ciocolata neagră și aplicați-o pe față: tenul va fi strălucitor și hidratat pentru o lungă perioadă

Pentru a extrage gelul din frunzele proaspete de aloe este important să tăiați frunza pe lungime cu un cuțit ascuțit: îndepărtând mai întâi marginile dure și apoi suprafața verde a frunzei. Veți obține o pulpă albă transparentă pe care va trebui să o tăiați în bucăți și să o amestecați cu mixerul, astfel încât să obțineți un lichid gros care va alcătui partea apoasă a rețetei. În acest moment, procedați urmând procedura explicată pentru gelul de aloe vera cu pulbere liofilizată. 

Cum se folosește gelul de aloe vera

Am văzut cum să creăm un gel de aloe vera, acum hai să vedem câteva sfaturi pentru a-l folosi:

- poate fi aplicat  direct pe piele, în caz de iritații, arsuri solare, tăieturi și dermatite;

- adăugat la crema hidratantă: o altă idee de a folosi gelul pe bază de aloe vera este să-l adaugi la crema hidratantă obișnuită (de preferință neutră) pentru față sau corp;

- pentru  păr: poți realiza măști de par care au un efect calmant asupra scalpului. Aplicați gelul de aloe și se asă să acționeze  20 de minute. Apoi continuați cu spălarea normală cu un șampon ușor.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel