GEFCO continuă acțiunile caritabile în România
GEFCO România, subsidiara Grupului GEFCO, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, a continuat și în anul 2017 activitatea sa caritabilă deja consacrată pe parcursul anilor anteriori, susținând acțiunile organizației „Salvați Copiii România", Fundației PARADA și ale Asociației pentru protecția animalelor Robi.
„Să facem bine și să avem grijă de ceilalți este în ADN-ul nostru și sunt mândru să văd că în fiecare an, din ce în ce mai mulți angajați GEFCO România se implică în inițiative caritabile. Energia pe care aceste asociații o dedică fiecărui proiect în parte ne inspiră și ne motivează, astfel că transmitem o încurajare puternică către oricine dorește să le susțină eforturile," afirmă Jérôme Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor și Director General al GEFCO România și Bulgaria.
SUSȚINEREA ORGANIZAȚIEI „SALVAȚI COPIII ROMÂNIA" ÎN A FACE CEEA CE ȘTIE CEL MAI BINE: SALVAREA VIEȚII COPIILOR
În ultimele luni ale anului 2017, GEFCO România s-a alăturat eforturilor organizației „Salvați Copiii România" de a strânge fonduri pentru a salva viața nou-născuților acolo unde nevoia era imperativă: la Spitalul Clinic de urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, cel mai mare spital de pediatrie din București. GEFCO România și-a oferit susținerea pentru această cauză prin achiziționarea unui ventilator pentru respirație asistată, extrem de performant, pentru secția de terapie intensivă pentru copii de vârste mici, care funcționează în cadrul spitalului.
Statisticile arată faptul că 70-80 % din bebelușii născuți prematur suferă de malformații grave care pot fi tratate prin operație, însă procesul este îndelungat, costisitor și necesită echipament medical adițional. Secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic de urgență pentru copii Grigore Alexandrescu asigură terapie intensivă copiilor nou-născuți în toate stările medicale grave, peste 200 de copii pe an, din întreaga țară, primind îngrijiri medicale pre- și post-operator în cadrul acestei secții. Unitatea era dotată anterior cu doar 3 ventilatoare pentru respirație asistată, cu o vechime de 17 ani și cu probleme de funcționare grave, care nu mai puteau fi remediate. Astfel că exista o nevoie urgentă de dotare a unității cu un ventilator performant, acesta fiind vital pentru realizarea respirației asistate la nou-născuții aflați în stare medicală gravă.
Prin această donație, GEFCO România contribuie activ la salvarea vieții copiilor nou-născuți, continuând, în același timp, activitatea de susținere a organizației „Salvați Copiii România", inițiată în anul 2016, când compania a donat un incubator pentru copiii născuți prematur, pentru secția de neonatologie a Maternității Bucur din capitală.
SPRIJINUL CONSTANT PENTRU REINTEGRAREA ÎN SOCIETATE A COPIILOR FĂRĂ ADĂPOST, PRIN INIȚIEREA ÎN ARTA CIRCULUI GEFCO
România și-a orientat, de asemenea, lucrările de caritate și către inițiativele Fundației PARADA de a reintegra în societate copiii orfani, abandonați sau fugiți din familii destrămate, violente și abuzive și care își duc viața pe stradă, prin inițierea în arta circului.
În continuarea derulării parteneriatului inițiat în anul anterior, în luna noiembrie 2017, angajații GEFCO România au contribuit la colectarea de haine, încălțăminte, materiale educative și rechizite pentru copiii incluși în programele Fundației PARADA.
[citeste si]
Unul dintre programele Fundației PARADA, programul Caravana, se adresează copiilor, tinerilor și familiilor în situație de stradă. Metoda de intervenție socială specifică acestui program este metoda de intervenție socială stradală, caracterizată printr-o intervenție de proximitate și bazată pe stabilirea unei relații de încredere între publicul vizat și lucrătorul social. Un alt program derulat de fundație este Parada de circ social, care urmărește reintegrarea copiilor fără adăpost în societate, îmbunătățirea capacitaților lor de comunicare și dezvoltarea stimei de sine. Printre inițiativele Fundației PARADA se numără și centrul educațional „A doua șansă", care se adresează atât copiilor și adolescenților, cât și adulților, oferind intervenții de asistență socială, asistență psihologică, consiliere, identificare de locuri de muncă potențiale și servicii de advocacy.
Prin implicarea angajaților GEFCO România, 260 de persoane au primit ajutor alimentar, peste 300 de persoane au beneficiat de acompaniere socială și medicală, au fost obținute 20 de cărți de identitate, 3 cazuri de handicap au fost recunoscute de către autoritățile competente și au fost găsite 2 soluții locative.
În perioada imediat următoare, GEFCO România dorește să intensifice implicarea sa în acțiunile deja inițiate, precum programele de servicii medicale pentru cazurile de maladii severe (HIV, TBC, hepatită) și serviciile de advocacy pe lângă instituțiile și autoritățile statului.
ASIGURAREA GRIJII ȘI DEDICĂRII PENTRU PRIETENII PATRUPEZI AI OMULUI
Actele caritabile realizate de GEFCO România în anul anterior au ajutat Asociația pentru protecția animalelor Robi să ofere medicamente și ajutor medical pentru peste 300 de căței găzduiți în adăpostul asociației. Donațiile realizate de GEFCO România au ajutat, de asemenea, la asigurarea îngrijirii medicale și a altor animale fără adăpost, găsite în stradă, accidentate sau suferind diferite probleme medicale.
GEFCO România
GEFCO România oferă o gamă largă de servicii logistice și de transport clienților săi din domeniul automobilelor, producției industriale, echipamentelor electronice, petrolului și gazelor naturale și FMCG. Înființată în 2005, GEFCO România este astăzi una dintre principalele subsidiare din regiunea Balcanilor ale GEFCO Group, totalizând 112 angajați în toate cele 7 locații ale sale. Performanța pe care GEFCO o oferă clienților se bazează pe experiența dobândită de-a lungul ultimilor 65 de ani, în special în industria automobilelor, unul dintre cele mai complexe și solicitante sectoare. Prezentă în 150 de țări, GEFCO se află în topul celor 10 Grupuri europene. A obținut o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro în 2016 și are 12.000 de angajați. Cu peste 300 de afaceri peste tot în lume, GEFCO își dezvoltă activitatea pe cinci continente. Website: https://ro.gefco.net/ro
Twitter account: @GEFCO_Group
Organizația Salvați Copiii România
Organizația Salvați Copiii România este o organizație neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile și protecția copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenției Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizației sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenție deosebită către cei aflați în situații dificile - copiii din comunitățile dezavantajate, copiii victime ale violenței, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiați etc. În cei 25 de ani de activitate, peste un milion de copii au fost implicați în campaniile și programele desfășurate de organizație. Salvați Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului și care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări. www.salvaticopiii.ro
Fundația PARADA
Fundația PARADA a fost înființată în 1992, când Miloud Oukili, clovn și artist de stradă francez, aflat într-un turneu cu circul în România, a întâlnit pentru prima dată copiii străzii din București. Cu un nas roșu și cu câteva trucuri de jonglerie, a reușit să atragă atenția, să-i încânte și să le capteze încrederea acestor copii. Miloud a început să-i învețe secretele artei circului, împărtășindu-le cotidianul, dormind cu ei în canale și pe sub poduri, pentru a-i cunoaște și pentru a-i apropia. A devenit apoi prietenul și profesorul lor, i-a învățat circul și a produs primele spectacole stradale. Acestea i-au încântat pe copii, le-au redat încrederea, dorința de a reuși și speranța. Sub aplauzele trecătorilor, nu s-au mai simțit invizibili, nici ocoliți sau disprețuiți.
Asociația pentru protecția animalelor Robi
Înființată în 2001 prin voința a 12 membri fondatori, Asociația Robi are drept scop protecția animalelor, în mod special a celor de companie: câini și pisici. Asociația pentru protecția animalelor Robi este o organizație constituită ca persoană juridică română de drept privat, fără scop lucrativ, nonguvernamentală, apolitică, filantropică și independentă de orice organizație de stat sau privată. Membrii asociației își desfășoară activitatea pe bază de voluntariat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News