Geoană: România nu va face faţă competiţiei din UE, fără o creștere de 4%
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
geoana
geoana

România are nevoie de o creştere economică de peste 4% anual pentru a putea recupera decalajele faţă de alte state şi pentru a face faţă competiţiei din Uniunea Europeană, a declarat, joi, Mircea Geoană, preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din Senat şi al Institutului Aspen România.

"Fără o creştere economică de peste 4%, România va avea dificultăţi de recuperare a decalajului european şi probleme în ceea ce priveşte competiţia cu alte state din Uniunea Europeană care vin din urmă. România a ajuns la un declin al potenţialului de creştere economică de la 4% în urmă cu câţiva ani, la un procent de 2%, insuficient pentru o economie emergentă care vrea să devină competitivă la nivel european", a spus Geoană, la Bucharest Forum 2012 organizat de Institutul Aspen, scrie Mediafax.

El a arătat că România are nevoie de un model nou de dezvoltare, iar pentru acest lucru este necesară o mai mare transparenţă în materie de guvernanţă şi de o reprofesionalizare a mediului politic reprezentat de generaţia tânără.

În acelaşi timp, Geoană a subliniat că este nevoie ca România să fie atractivă pentru investiţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel