GATA! De azi trebuie să purtați mască și-n acest județ!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Gata! De azi trebuie să purtați mască și-n acest județ!

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Mureș a decis, vineri, ca toate persoanele care au mai mult de cinci ani, aflate în locurile publice aglomerate, să poarte mască. Măsura intră în vigoare de sâmbătă.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi (vineri - n.red.) o hotărâre care instituie obligativitatea purtării măștii în anumite locații exterioare de pe raza județului Mureș. Sunt măsuri gândite pentru siguranța noastră, a tuturor. Îi îndemn pe mureșeni să facă echipă cu autoritățile, să acționăm unitar și să respectăm cu toții legea. Sunt convinsă să aceste măsuri vor contribui la ținerea sub control a situației epidemiologice din județ”, a declarant prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Astfel, persoanele prezente în piețele agroalimentare, piețe auto, bazaruri și târguri de pe teritoriul județului Mureș, vor fi obligate să poarte masca, începând de sâmbătă, de la ora 00.00

De asemenea, purtarea măștii este oblogatorie în zonele de așteptare exterioare ale unitățile spitalicești publice și private, ambulatorii de specialitate, farmaciilor, precum și în spațiile de așteptare situate în exteriorul unor entități publice și private care asigură servicii pentru populație (instituții publice, entități tip hypermarket, supermarket, bănci, companii de telefonie, etc), în stațiile de autobuz, autogări și peroane, precum și în spațiile publice deschise aferente obiectivelor turistice de pe teritoriul județului Mureș.

„Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, la toate evenimentele publice, de orice natură, cu respectarea numărului de participanți prevăzut de legislație. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate zonele de promenadă, precum și arterele pietonale intens frecventate de pe raza județului Mureș”, a mai decis CJSU Mureș.

Conform deciziei, copiii până la cinci ani sunt exceptați de la această măsură

„Pe perioada stării de alertă, toate magazinele de pe raza județului Mureș care comercializează produse de panificație vor lua măsuri pentru preambalarea acestora, iar acolo unde nu este posibil se va suplimenta personalul care servește la raft, astfel încât manipularea produselor și încasarea banilor să se realizeze de persoane diferite, echipate corespunzător. Lăzile pentru transportul produselor de panificație vor fi dezinfectate după fiecare utilizare”, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel