Garry Kasparov: Nu există nicio diferență între Putin, Hitler, Ceaușescu și Stalin. Dictatorii nu se schimbă
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 05 mai 2022, 16:14
WhatsApp
Garry Kasparov, despre Putin: Nu există nicio diferență între președintele rus, Hitler, Ceaușescu și Stalin. Dictatorii nu se schimbă / Foto: Kremlin.ru
Garry Kasparov, despre Putin: Nu există nicio diferență între președintele rus, Hitler, Ceaușescu și Stalin. Dictatorii nu se schimbă / Foto: Kremlin.ru
Garry Kasparov a declarat că nu există nicio diferență între președintele rus, Hitler, Ceaușescu și Stalin. 

Garry Kasparov, cel mai mare jucător de șah al lumii și unul dintre principalii opozanți ai lui Vladimir Putin, a vorbit, în cadrul emisiunii Tema Zilei de la TVR, despre războiul din Ucraina și regimul de la Kremlin. Acesta a declarat că nu există nicio diferență între președintele rus, Hitler, Ceaușescu și Stalin.

“Problema cu dictatorii este că ei nu se schimbă. Nu este nicio diferență între Hitler, Stalin, Putin, poate îl putem include și pe Ceaușescu. Dictatorii nu se întreabă "de ce?". Ei se întreabă "de ce nu?". Iar Putin am văzut că poate lua un teritoriu, poate omorî oameni în Siria, cum a făcut în Alep, în Siria, prin bombardări masive. A făcut atâtea crime fără nicio consecință”, a declarat Garry Kasparov.

“De aceea a atacat Ucraina. Pentru el era doar următorul pas. Și dacă nu ar fi fost rezistența eroică a Ucrainei și a conducerii lui Volodimir Zelenski, am fi văzut o altă capitulare a lumii și negocieri pentru a salva anumite părți ale Ucrainei”, a explicat Garry Kasparov.

VEZI ȘI: Garry Kasparov: Sportivii ruşi care susţin războiul trebuie INTERZIŞI

Garry Kasparov: Un moment în care istoria secolului XXI va fi schimbată

Opozantul lui Putin spune că războiul din Ucraina este momentul în care istoria secolului XXI va fi schimbată.

“Mulți politicieni europeni mai au puțin și își vor recunoaște vina de a-l fi creat pe Putin așa cum e acum, dar cei care sunt surprinși de crimele de război din Ucraina trebuie să-și amintească de Alep, de armele chimice din Siria, de Groznîi în anii 2000, de uciderea oponenților politici. Știm ce e KGB, sunt în România, nu în Franța, nu în Marea Britanie, dar noi vedem acum că amenințarea este recunoscută. Și cred că trăim un moment în care istoria secolului XXI va fi schimbată. (...) Dar Ucraina plătește un preț enorm acum”, a adăugat Kasparov.

Totodată, Garry Kasparov spune că Zelenski a dovedit că este “un lider de război adevărat”. “Avem așa de mulți politicieni care au devenit clovni și un comediant a devenit erou. Este o lecție de istorie”, a punctat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?