Gardian din Vaslui, atacat de un deținut bolnav de SIDA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gardian-ranit
gardian-ranit

Un gardian de la Penitenciarul Vaslui a fost atacat, marți seară, de un deținut bolnav de SIDA, enervat că nu poate fi eliberat mai devreme. Afecțiunile nu sunt grave, însă examenele medicale ulterioare vor stabili dacă agentul a fost infectat cu HIV.

Anchetă la Penitenciarul Vaslui, după atacul unui deținut asupra unui gardian, pe holul închisorii, informează vrn.ro. Pușcăriașul a avut un acces de furie pentru că nu poate fi eliberat mai devreme. El a spart geamul de protecţie al unui hidrant, a scos furtunul şi a stropit cu apă pe hol. În timp ce trei agenți încercau să-l imobilizeze, deținutul a aruncat cu rozeta de la capătul furtunului înspre ei, care a spart geamul unei uși.

În urma incidentului, unul dintre cioburi i-a intrat unui supraveghetor în ochi. Agentul, care în urma altercației a suferit răni pe față și pe mâini, a fost transportat la spital. Acesta nu are răni grave, însă riscă să se fi infestat cu virusul HIV.

„În Unitatea de Primire Urgente a fost adus un bãrbat în vârstã de 39 de ani, gardian la Penitenciarul Vaslui, rãnit în urma unei altercatii cu un detinut. Acesta din urmã este HIV pozitiv și este cunoscut cu afecțiuni psihice, dar urmeazã tratamentul prescris. Dupã examenul clinic preliminar, pot sã vã spun cã plãgile pacientului adus la noi nu sunt foarte importante, va fi supus însã unor investigații suplimentare și, eventual, unui tratament profilactic. Deocamdatã nu este în pericol, dar examenele medicale ulterioare vor spune mai multe. Prezintã plãgi tãiate care provin de la cioburile unui geam și zgârieturi produse de deținut”, a spus Luminiţa Ghiur de la UPU Vaslui.

"Pe fondul unor frustrări legate de problemele juridice şi de refuzul instanţei de a-l pune în libertate condiţionat, deţinutul a avut un gest de răbufnire", a declarat purtătorul de cuvânt al penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Atacatorul, în vârstă de 42 de ani, a fost în final imobilizat și transportat la infirmeria unității. El este din Bacău și a fost condamnat la un an și jumătate pentru furt. Pe 20 decembrie, deținutul va fi eliberat de drept din pușcãrie, el riscând doar o sancțiune disciplinarã.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel