Garda de Mediu: Arderea frunzelor afectează calitatea aerului. Activitatea, interzisă!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Reprezentanții Gărzii de Mediu anunță că arderea frunzelor și a resturilor provenite din curățenia de primăvară afectează calitatea aerului. De aceea, din acest an, activitatea este interzisă, iar cei care o practică sunt amendați.

Persoanele care își curăță grădinile și apoi incendiază resturile vegetale vor fi sancționate, conform unui act normativ care a intrat în vigoare luna trecută.

„O practică „tradițională” adânc implementată în mentalul colectiv trebuie schimbată rapid. Arderea frunzelor, resturilor de la toaletarea copacilor, resturilor vegetale, gunoiului de grajd și în general a deșeurilor compostabile este interzisă din data de 20 februarie 2021. Sancțiunile poate nu vor speria (amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, și de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice) dar sănătatea fiecăruia din noi este influențată permanent de calitatea aerului pe care îl respirăm”, au explicat cei de la Garda de Mediu.

Garda de Mediu Vaslui a făcut măsurători și a constatat că primăvara se înregistrează o depreciere semnificativă a calității aerului din orașul Vaslui.

„Curățenia de primăvară a condus, în perioada 27 martie – 12 aprilie 2020, la o depreciere semnificativă a calității aerului din Municipiul Vaslui, fapt evidențiat de valorile înregistrate la parametrul PM10 (particule cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri)”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Vaslui, notează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel