Data publicării:

GALERIE FOTO. Cel mai grav focar COVID-19 din lume. India, în colaps. Imaginile unei tragedii

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
India se află în cea mai critică situație Covid-19 din întreaga lume. Sute de mii de oameni sunt confirmați zilnic cu virusul SARS-CoV-2, iar sistemul sanitar este în colaps. 

În februarie, se părea că India a pus sub control situația Covid-19, cazurile zilnice scăzând cu aproape 90% față de vârful primului val de anul trecut, scriu jurnaliștii CNN. Acum, țara se confruntă cu cel mai grav focar din lume.

India a raportat marți 323.144 de cazuri noi de coronavirus, marcând o scădere pentru prima dată într-o săptămână după ce s-au atins maxime record, potrivit Ministerului Sănătății din India.

Vezi aici GALERIA FOTO!

Pe teren, aceste cifre se traduc într-o tragedie

Fotografiile arată familiile îndurerate îmbrăcate în costume de protecție complete la incinerările în masă, efectuând ultimele ritualuri. Spitalele au epuizat consumabilele medicale de bază, mulți pacienți murind din cauza lipsei de oxigen.

Țări din întreaga lume s-au oferit să ofere ajutor Indiei, dar, deocamdată, focarul nu dă semne de stagnare, iar experții avertizează că situația s-ar putea agrava și mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel