Data publicării:

Galați, orașul unde se face performanță în educație. Reper: Colegiul Național „V. Alecsandri”

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Municipiul Galați este un important centru universitar, însă are și școli sau licee de prestigiu, recunoscute în plan național și internațional, cu elevi, profesori și absolvenți care fac performanță.

Unul dintre colegiile de prestigiu din țara noastră se află la Galați. Este vorba despre Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, cu o istorie și cu o tradiție bogată de 155 de ani, un liceu de elită aflat în top 10 la nivel național, un adevărat centru de excelență și un reper în domeniul educației. O dovedește faptul că elevii acestui liceu sunt mereu printre cei mai buni și se întorc cu premii de la olimpiadele internaționale și naționale. Și mai mult, ca absolvenți ei excelează în domeniile pe care le îmbrățișează și cărora li se dedică.

De altfel, oferta educațională la acest liceu de prestigiu cuprinde toate domeniile importante pe filieră teoretică. Și pe bună dreptate, acest colegiu de la Galați, este și astăzi unul atractiv, un adevărat reper la nivel național.

În plus, administrația locală a demarat un proiect important privind consolidarea și renovarea clădirii colegiului, fiind semnat deja contractul de finanțare în cadrul PNRR. Astfel, un proiect amplu de nu mai puțin de 6 milioane de euro vizează această clădire.

Prin urmare, viitorul se anunță unul promițător în ce privește acest colegiu important la nivel național, al cărui renume a depășit deja granițele țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel