Gafă: Unde i-a direcționat aplicația Apple Maps pe șoferi
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp

Șoferii care au urmat indicațiile aplicației Apple Maps pentru a ajunge la aeroportul internațional Fairbanks din Alaska au avut surpriza să traverseze una dintre căile de rulare.

Deși aplicația nu i-a direcționat pe șoferi direct pe pistă, câțiva șoferi au ajuns până acolo din greșeală. Potrivit Directorului de Operațiuni al aeroportului, Melissa Osborn, șoferii care au venit din afara orașului au intrat pe proprietatea aeroportului de două ori în ultima săptămână, traversând pista și ajungând direct pe platforma adiacentă terminalului de pasageri, potrivit aeronews.ro. Acești șoferi au ignorat câteva semne și au trecut chiar și de o poartă, fără a realiza însă că ceea ce fac este interzis, a adăugat Melissa.

Reprezentanții Apple au promis că vor remedia problema "urgent", dar, până la rezolvarea acesteia, oficialii aeroportului au blocat accesul către calea de rulare Bravo. Nu este prima dată când aplicația Maps - dezvoltată de Apple ca răspuns la Google Maps - a furnizat direcții care au pus viața utilizatorilor în pericol. Concret, Apple Maps i-a direcționat pe șoferii ce vroiau să ajungă în Victoria (Australia) în mijlocul sălbăticiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel