Data publicării:

GAFĂ la BACALAUREAT 2016. Eroare în BAREMUL de corectare

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
BACALAUREAT 2016. Greșeală descoperită în baremul de corectare de la o probă din cadrul examenului de BACALAUREAT 2016, eroare care i-ar putea costa pe elevi.

BACALAUREAT 2016. Cei care au notat pe foaie varianta corectă a grilei 10 de la Subiectul I, la proba de Psihologie, vor fi scutiți de cele 30 de sutimi. Acestea pot face diferența între "Admis" și "Respins" la aflarea rezultatelor.

BACALAUREAT 2016. Subiectul cu pricina: "Bucuria explozivă, manifestată preț de câteva minute de un elev care tocmai a aflat că a obținut o notă mare la examenul de bacalaureat, face parte din categoria: a. sentimentelor, b. afectelor, c. emoțiilor curente, d. dispozițiilor afective".

BACALAUREAT 2016. Conform unui profesorul de Psihologie, răspunsul corect este, de fapt, o combinație între punctul "b." și punctul "c.", și nu "b.", așa cum spune baremul de corectare.

BACALAUREAT 2016. Acest lucru este demonstrat și de un manual de Psihologie al profesorilor Paul Popescu – Neveanu, Mielu Zlate și Tinca Crețu, scrie Evenimentul Zilei.

BACALAUREAT 2016. "Afectele sunt forme afective simple, primitive și impulsive, puternice, foarte intense și violente de scurtă durată, cu apariție bruscă și desfășurare impetuoasă. Groaza, mânia, frica, spaima, accesele de plâns zgomotos, râsul în hohote etc. sunt astfel de afecte care, deși reorganizate cultural, se află foarte aproape de instincte. Ele sunt însoțite de o expresivitate bogată, se manifestă direct, uneori necontrolat, ducând chiar la acte necugetate", scrie în manualul de psihologie.

[citeste si]

BACALAUREAT 2016. Conform aceleiași cărți, emoțiile curent sunt "trăiri afective de scurtă durată, intense, cu o orientare bine determinată (obiect sau persoană). Sunt mai variate decât afectele".

BACALAUREAT 2016. Astfel, absolvenții care au ales această probă în cadrul "examenului maturității" au fost induși în eroare. Răspunsul este, de fapt, o combinație între cele două.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel