Gabriela Szabo: Trebuie să fim atenți la infrastructura sportivă
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a participat, luni, la conferinţa Grupului intersectorial de lucru, înfiinţat în parteneriat cu Reţeaua Oraşelor Sănătoase, Organizaţia Mondiala a Sănătăţii - Regiunea Europa.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre o serie de proiecte necesare Capitalei, aflate în diferite stadii de implementare, cum ar fi: îmbunătăţirea şi refacerea infrastructurii sportive, fluidizarea traficului prin reorganizarea transportului public şi crearea de benzi unice și creşterea numărului de locuri de joacă pentru copii.

Ministrul Tineretului şi Sportului a vorbit despre importanţa practicării sportului pentru sănătatea populaţiei, arătând că una dintre priorităţile sale este promovarea sportului în masă.

"În anul 2004 m-am retras din activitatea sportivă, însa primul lucru pe care am încercat să-l fac a fost să conştientizez, în primul rând copiii, că trebuie să facă sport într-un mediu curat. După numirea în funcţia de ministru, mi-am spus că un obiectiv extrem de important este promovarea sportului de masă, fără să neglijăm infrastructura sportivă. Dacă cerem o naţiune sănătoasă şi copii sănătoşi, trebuie să fim foarte atenţi la infrastructura sportivă", a declarat Szabo.

Primarul Sorin Oprescu a arătat că instituţia pe care o conduce are în plan să pună la dispoziţie logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos.

"Primăria Capitalei şi-a propus să pună la dispoziţie, pas cu pas, logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos, fie că vorbim de pistele pentru biciclişti sau benzile unice pentru transportul public. Aceeaşi preocupare o avem şi pentru dezvoltarea locurilor de joacă sau pentru îmbunătăţirea şi refacerea infrastructurii sportive", a spus Sorin Oprescu.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a subliniat şi importanţa educării populaţiei pentru asigurarea unei stări bune de sănătate.

VEZI ȘI: TEST simplu. Vezi de ce vitamine are nevoie organismul tău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel