Gabriela Szabo l-a dat în judecată pe Nicușor Dan
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Gabriela Szabo l-a dat în judecată pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, după ce acesta a anunțat, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, că a demis-o de la șefia clubului CSM București.

Gabriela Szabo, fostă mare campioană mondială și olimpică nu a fost de acord cu acuzațiile aduse și de modul în care a fost demisă.

Prin urmare, Gabriela Szabo a deschis o acțiune civilă, contra lui Nicușor Dan, la judecătoria Sectorului 5. Acțiunea a fost înaintată pe data de 14 iunie 2022, la 10 zile după ce fosta campioană a fost demisă de la CSM București și are ca obiect ”acțiune în răspundere delictuală”, conform Fanatik.ro.

Gabriela Szabo, mesaj dur după ce Nicușor Dan i-a anunțat demiterea

"Am observat în spațiul public, respectiv pe rețeaua de socializare FB, anunțul domnului Primar Nicușor Dan în ce privește schimbarea conducerii CSM, inclusiv prin 'detasarea' mea. Fără a exista o bază documentară, decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar 'din interior' (al clubului).

Aceiași angajați pe ale căror spuse este întemeiată decizia anunțată au pierdut în instanță dosare inițiate ca urmare a defăimării mele sau a activității mele.

Nu sunt o persoană conflictuală, de aceea voi urmări desfășurarea acestei proceduri, bineînțeles așteptându-mă să fie una transparentă, în egală măsură analizând legalitatea acesteia. Fac această precizare întrucât, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al CSM, nu am participat la întâlnirile domnului Primar cu membrii Consiliului.", a scris Gabriela Szabo, pe Instagram.

Nicușor Dan va trimite Corpul de Control la CSM București

Primarul Capitalei a susţinut că actuala conducere a clubului CSM București a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management "defectuos".

"Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, iar concluzia a fost clară - schimbarea e necesară.

Actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive)", a scris primarul general, pe Facebook.

"Precizez că am toată preţuirea pentru performanţele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o priveşte activitatea ei în fruntea CSM Bucureşti", a mai spus Nicușor Dan.

Citește și - Gabriela Szabo, demisă de la CSM București. Cazanciuc (PSD): Nicușor Dan nu a avut decența să o aștepte la ușa primăriei cu un buchet de flori

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a vorbit despre demiterea Gabrielei Szabo de la CSM București.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Robert Cazanciuc, senator al Partidului Social Democrat, a vorbit despre demiterea Gabrielei Szabo de la conducerea CSM București:

„Pigmeii și olimpicii

În urmă cu câteva luni, mă aduc drumurile într-o mănăstire din Bucovina, împreună cu Gabi Szabo.

Maica stareță ne vede înfrigurați și ne invită la o cană cu ceai. Căldura și mirosul de lemn de la o sobă de teracotă ne toropesc repede. Un cozonac și câteva plăcinte calde ne fac să ne întrebăm dacă nu suntem deja în altă lume.

-Dumneavoastră ați mai fost pe la noi! i se adresează prietenei mele o tânără măicuță.

-Am fost, dar mai demult, în trecere.

-Cred că v-am văzut recent, insistă măicuța în timp ce se lupta cu amintirile. Se îmbujorează repede: vă cheamă cumva Gabriela?

Un zâmbet sfios în loc de răspuns îi răsplătește căutarea.

-Vai, maica stareță, e Gabriela Szabo, campioana noastră olimpică, a exclamat chipul senin al gazdei noastre!

Emoția ne-a lăsat fără cuvinte pe toți trăitorii din încăpere, recunoscători că am putut fi acolo.

Am stat și m-am întrebat de multe ori după această întâmplare, câtă vigoare a putut să aibă sămânța sădită de Gabi, o zvârlugă de om, în sufletul și mintea unei tinere care nu s-a putut abține să nu tragă un chiot de bucurie, mulțumind astfel pentru darul de a fi întâlnit un campion, un alt om hărăzit să meargă pe un drum pe care puțini muritori îl pot parcurge.

Dumnezeu știe câte milioane de români au luat startul de fiecare dată împreună cu Gabi, sperând că în felul acesta îi vor transmite din energiile și puterea lor, pentru a o ajuta să reziste și să treacă prima, linia de sosire.

România nu mai are de ceva timp campioni olimpici, dar nu a trecut totuși atât de mult timp de când Gabriela Szabo ridica steagul țării noastre pe cel mai înalt catarg. Milioane de români pot depune mărturie că momentele de glorie ale Gabrielei erau și momentele lor de glorie, de mândrie, de fericire.

Dumnezeu are însă uneori planuri pe care mintea umană nu le poate cuprinde.

Mi-a fost greu să cred zilele trecute o știre potrivit căreia un consiliu de administrație al CSM București, format în majoritate din “experți” în sport ai USR, s-a întrunit, “a analizat” și a decis să o revoce din funcția de președinte al clubului, pentru că nu ar fi făcut performanță.

Șeful acestei structuri, un anume Nicușor Dan, nu a fost în stare, din motive pe care le bănuim, să-i cheme și să-i întrebe: cum de ați îndrăznit să discutați despre performanță sportivă înainte de a vă cere în audiență la Doamna Szabo? Nu a avut decența, pe care de altfel o clamează la fiecare pas, să își ceară scuze și să o aștepte la ușa primăriei cu un buchet de flori, așa cum se cuvine cu marii campioni, ci a ales să se comporte ca un mojic prin anunțarea unui control la club. Toti cei care o cunosc pe Gabi, onestă, dedicată și de o modestie rar întâlnită, știu că acest anunț este doar o încercare jenantă de a ascunde o decizie ticăloasă. 

Iată câteva date pentru toți pigmeii (în limba română antonimul pentru pigmeu este “uriaș”) care nu știu cine este Gabriela Szabo:

10 medalii de aur, 5 medalii de argint, 1 medalie de bronz pentru Romania la cele mai prestigioase competitii de atletism la nivel mondial!

- 1994 Campionatul European Helsinki 3000 m bronz;

- 1995 Campionatul Mondial în sală Barcelona 3000 m aur;

- 1996 Jocurile Olimpice Atlanta 1500 m argint;1997 Campionatul Mondial în sală Paris 3000 m aur;

- 1997 Campionatul Mondial Atena 5000 m aur;1998 Campionatul European în sală Valencia 3000 m aur;

- 1998 Campionatul European Budapesta 5000 m argint;1999 Campionatul Mondial în sală Maebashi 1500 m aur;

- 1999 Campionatul Mondial în sală Maebashi 3000 m aur;

- 1999 Campionatul Mondial Sevilla 5000 m aur;

- 2000 Campionatul European în sală Gent 3000 m aur;

- 2000 Jocurile Olimpice Sydney 5000 m aur;

- 2000 Jocurile Olimpice Sydney 1500 m argint;

- 2001 Campionatul Mondial în sală Lisabona 3000 m argint;

- 2001 Campionatul Mondial Edmonton 1500 m aur;

- 2002 Campionatul European München 1500 m argint;

Cred că toți cei care ne dorim ca în România să existe respect față de valorile naționale, avem datoria să luăm din nou startul alături de campioana noastră, Gabriela Szabo și să luptăm împreună pentru ceea ce ne definește, ne unește și ne diferențiează în același timp, într-o lume care de mulți ani pare să nu își mai găsească busola.“, a scris Robert Cazanciuc pe Facebook.

Gabriela Szabo a fost demisă de la CSM București

Directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi, a anunţat, vineri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care a precizat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM.

El a susţinut că actuala conducere a clubului a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management "defectuos", ca urmare schimbarea fiind necesară.

"Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, iar concluzia a fost clară - schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive)", a scris primarul general, pe Facebook.

Nicuşor Dan a informat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM Bucureşti, "în urma semnalelor primite" din interior.

"Precizez că am toată preţuirea pentru performanţele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o priveşte activitatea ei în fruntea CSM Bucureşti", a completat el,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel