Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală al turneului de tenis de la Chicago
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală al turneului de tenis de la Chicago.

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse (98 WTA) s-a calificat în turul 3, al optimilor de finală, la turneul de tenis WTA 500 de la Chicago, dotat cu premii totale de peste o jumătate de milion de dolari. Ruse o așteaptă în optimi pe favorita numărul 1, Elina Svitolina (6 WTA).

Gabriela Ruse a trecut în turul 2 de Kateryna Kozlova (140 WTA), pe care a învins-o în două seturi, cu 7-5, 6-2, după aproape două ore de joc.

Ruse a condus în primul set cu 4-1, însă Kozlova a revenit, câștigând 4 game-uri la rând și preluând conducerea, 4-5. A fost apoi rândul sportivei române să se mobilizeze, adjudecându-și setul cu 7-5, după ce a salvat 2 mingi de break în ultimul game.

Setul secund a fost dominat categoric de Ruse, care, chiar dacă a cedat un game pe propriul serviciu, a reușit alte 3 break-uri și a câștigat cu 6-2, asigurându-și prezența în turul 3, al optimilor, notează Mediafax.

Gabriela Ruse va fi recompensată cu 55 de puncte WTA și 6.548 de dolari

Pentru calificare, Ruse va fi recompensată cu 55 de puncte WTA și 6.548 de dolari, urmând să întâlnească în optimile de finală câștigătoarea meciului dintre Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA) și Amanda Anisimova (SUA, 82 WTA).

Antrenor nou pentru Simona Halep

În urmă cu cinci zile, Simona Halep a anunţat că s-a despărţit din nou de antrenorul australian Darren Cahill. Între timp, Simona Halep a comunicat numele antrenorului cu care va colabora în continuare. Este vorba despre Adrian Marcu, cu care a lucrat în 2013, când a ajuns la Turneul Campioanelor B, de la Sofia. În echipa sportivei din Constanță se află, ca personaj de bază, Daniel Dobre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel