Gabriela Firea, scrisoare către Iohannis și SRI
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Gabriela Firea
Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și directorului general al SRI.

Primarul general, Gabriela Firea, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis, ca şef al CSAT, şi SRI să clarifice situaţia controversată din Bucureşti privind calitatea apei de la robinet, pentru că, spune ea, în acest moment sunt două tipuri de analize şi două tipuri de declaraţii. 

"Am procedat la a scrie o scrisoare către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, preşedintele CSAT, şi către domnul director general al SRI, cu rugămintea de a elucida, de a clarifica această situaţie controversată din Bucureşti, pentru că, în acest moment, avem două tipuri de analize şi două tipuri de declaraţii - analizele operatorului de apă şi canal care are contract cu Primăria Capitalei din 2000 până în 2025, sub sancţiune penală dacă dezinformează Primăria sau populaţia, şi rapoarte de la DSP, despre care operatorul Apa Nova spune că nu s-au prelevat probele din toate punctele, ci doar din câteva. Pentru a nu exista niciun dubiu că eu, ca primar general, fac altceva decât să ţin partea populaţiei, care trebuie să afle adevărul, mă adresez instituţiilor superioare şi persoanelor competente şi cine a greşit sau a dezinformat populaţia să plătească", a spus Firea, în şedinţa CGMB. 

Demararea procedurilor de reziliere a contractului?



Ea a dat asigurări că, în cazul în care operatorul de apă a greşit, va demara procedurile de reziliere a contractului cu acesta. 

"Dacă DSP nu a luat probele din punctele indicate şi nu a avut rezultate conforme şi s-a transmis panică în rândul populaţiei din Bucureşti prin intermediul acestor măsurători cred că Guvernul şi Ministerul Sănătăţii trebuie să ia măsuri. (...) Nu ne jucăm cu soarta oamenilor. Culmea, doar în sectoarele 5 şi 6, că tot vorbeam de sectorul 6 puţin mai devreme, de un domn primar interesat de scandalul politic şi nu de proiectele sectorului 6. Acum avea şedinţă de Consiliu Local, nu s-a prezentat, a venit aici să facă presiune pe consilierii generali, să se bată, să-i arunce cu sticlele în cap domnului viceprimar. Lupta politică trebuie să fie una de idei, nu una de muşchi. (...) Permanent se găsesc subiecte în care în Bucureşti explodează câte o bombă. Nu e un pic suspect că în ultima perioadă doar în Bucureşti explodează nişte bombe şi avem de gestionat nişte crize? Înţeleg că nu mai plac unora şi altora, dar haideţi să-i respectăm pe cetăţeni", a transmis Firea.

Vezi și: Gabriela Firea, ședință la Primăria Capitalei. Ce se va discuta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel