Gabriel Zetea amenință cu un protest în fața Guvernului
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Gabriel-Valer-Zetea-Președintele-CJ-Maramureş
Gabriel-Valer-Zetea-Președintele-CJ-Maramureş
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, amenință cu un protest în fața Palatului Victoria din București dacă Guvernul nu alocă județului 20 de milioane de lei pentru inundații. ”Maramureșul nu este bătaia de joc a Bucureștiului”, a spus Zetea.

Gabriel Zetea susține că Guvernul a șters Maramureșul de pe harta cu sumele alocate pentru inundațiile din ultima lună. Din cele 327 de milioane de lei, județul Maramureș nu a primit niciun ban. ”Mă uit cu stupoare la anexa Hotărârii de Guvern. Am cerut, alături de prefectul județului, Nicolee-Silviu Ungur, în urma rapoartelor operative din fiecare localitate, suma de peste 20 de milioane de lei pentru Maramureș și nu am primit nimic. Cer public alocarea de urgență, în prima ședință de Guvern, a banilor necesari refacerii infrastructurii locale afectate de inundațiille din ultima lună”, a spus Zetea.

Acesta a lansat un apel către colegii din administrația locală ca, în cazul în care Guvernul refuză să aloce banii pentru Maramureș, în această săptămână, să fie organizat un protest în fața Palatului Victoria din București. Guvernul a alocat sume pentru acoperirea pagubelor produse de inundații mai multor județene din Ardeal și Banat: Arad - 9 milioane de lei, Bihor - 13 milioane de lei, Brașov - 3,5 milioane de lei, Hunedoara - 34 milioane de lei, Sibiu - 5 milioane de lei, Timiș - 2 milioane de lei, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel