Urmărește emisiunea live
Gabriel Sandu, urmărit penal. Klaus Iohannis a semnat decretul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Peședintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind urmărirea penală a fostulu ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 13 aprilie a.c., Ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Sandu Gabriel, fost Ministru al Comunicațiilor și Societăţii Informaționale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru săvârșirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal și art. 309 Cod Penal, cu aplicarea art. 5 Cod Penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 766/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția Națională Anticorupție - Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri, precizează un comunicat al Administrației Prezidențiale.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel