Gabriel Oprea: Pensiile revizuite au crescut la peste 90 la sută dintre militari
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gabriel oprera
gabriel oprera

Gabriel Oprea, ministrul Apărării, a prezentat, într-o conferinţă de presă,  rezultatele procesului de revizuire a pensiilor militare.În aceste condiţii, de la 1 ianuarie 2012, toţi pensionarii militari îşi vor primi pensiile revizuite.

"Deciziile de revizuire se vor emite în intervalul 1 noiembrie - 31 decembrie 2011, astfel încât la 1 ianuarie 2012 toţi pensionarii militari să primească pensiile revizuite. OUG 1 pe 2011 prevede teremenele în care se fac regularizările şi primirea drepturilor retroactive. Vă asigur că toate termenele vor fi respectate. La 1 iunie 2011 erau în evidenţă 77.078 pensionari şi beneficiari de indemnizaţii ai MApN.

Dintre aceştia, 193 au fost exceptaţi de la revizuirea pensiilor. este vorba de magistraţi militari şi de persoanele beneficiare de pensii de invaliditate şi de urmaş. Astăzi putem să dăm o veste bună pensionarilor militari şi putem demonstra, cu cifre şi date concrete, faptul că angajamentul pe care mi l-am asumat a fost dus la bun sfârşit. Au fost procesate şi revizuite 76.885 de pensii", a spus Oprea.

Ministrul a precizat că 90,2% din totalul pensiilor revizuite au crescut.

"Nicio pensie militară mai mică de 3000 de lei, în condiţiile unei cariere complete, nu a fost diminuată. În urma revizuirii absolut toate aceste pensii au crescut. Pentru 96% dintre pensionarii cu o carieră incompletă, care primeau o pensie de până la 3000 de lei, pensiile au crescut de asemenea. Pentru 85% dintre pensionarii cu o carieră completă şi cu o pensie de peste 3000 de lei, pensiile au crescut", a mai spus Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel