Gabriel Oprea, calul Traian
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Din dialogul lui Bogdan Chirieac cu premierul am înțeles că acesta a recunoscut că a semnat actul coabitării cu Traian Băsescu. Am mai înțeles că nu vom ști prea curând dacă în lipsa acestei iscălituri liderul PSD mai ajungea să fie desemnat prim-ministru,”va rămâne una dintre enigmele istoriei”, așa ne-a spus Victor Ponta.

 Acum stau și mă întreb dacă va rămâne una dintre enigmele istoriei și prezența lui Gabriel Oprea în guvern? Când spui vicepremier te gândești la un fel de mână dreaptă a șefului executivului și automat te întrebi ce calități are acest personaj de s-a calificat pentru această funcție?

 De-a lungul timpului dânsul, împreună cu UNPR, au fost autorii unor atacuri jegoase la adresa lui Ponta. Între invectivele revărsate de Băsescu asupra liderului PSD și cele venite din direcția oamenilor lui Oprea nu era vreo diferență. ”Tânărul Ponta nu are nimic în comun cu valorile stângii”; ”Ponta, eternul copil de mingi“ sau “i-am dus copilul la biserică cu toate că Victor Ponta nu are niciun Dumnezeu“ - iată doar câteva exemple, așa ca să ne aducem aminte!

Ce om ar accepta să lucreze nemijlocit cu un individ de această factură? - e cea mai puțin importantă întrebare în actualul context.

 Pot accepta până la un punct argumentul că fără UNPR și vătaful acestora nu cădea guvernul Ungureanu și nici Traian Băsescu nu putea fi suspendat, dar pentru asta domnii respectivi au primit niște colegii din partea USL și s-au ales deputați sau senatori, că doar nu crede cineva că dacă mergeau singuri în alegeri făceau vreo scofala! În lipsa unor explicații plauzibile ajung să cred că Oprea a aterizat in guvern pentru că acolo mai e ceva ce nouă ne scapă.

 Admit că e treaba domnului prim-ministru să își asume și această alegere, dar e și treaba noastră să punem întrebări. În fapt, personajul în cauză l-a ajutat pe Traian Băsescu să fie la putere și la “Subiectiv” v-am prezentat și felul bălos în care acest individ îi ridica osanale Elenei Udrea. O fi acest om calul Traian în guvernul USL-episodul cu Ioan Rus intărește suspiciunea - sau ochiul și timpanul coanei Lenuța (nu vă supărați pe exprimare, așa îi spun doamnei Udrea localnicii din colegiu)?

 În nenumărate emisiuni am arătat cum mințea Oprea în legătură cu pensiile militare și a trebuit să vină Dobrițoiu la Apărare ca să avem și confirmarea oficială a haosului de acolo, vorbim de peste 30 de mii de ofițeri și subofițeri cărora li s-au calculat greșit drepturile. Pe ansamblu, toată operațiunea asta care ar fi trebuit să aducă economie la buget pe timp de criză nu a făcut altceva decât să crească cheltuielile cu peste 30% , în estimarea analistului economic Ilie Șerbănescu. Iată înca o dovadă a competenței acestui individ ajuns acum vicepremier!

 Apropo, vom ști vreodată cum e posibil ca domnul Corneliu Dobrițoiu, general pe bune, să nu mai fie în guvern în timp ce Oprea ajunge mâna dreaptă a premierului? În lipsa unor explicatii plauzibile, unor cârcotași le-ar putea trece prin cap ca în felul ăsta, cel căruia Traian Băsescu i-a suit stelele pe epoleți cu macaraua, ar putea fi ferit de consecințele deciziilor sale din vremea ăn care a condus MApN!

Bine că s-au lămurit măcar lucrurile cu UDMR pentru că nu era bine pentru noul guvern să plece la drum cu trei enigme ale istoriei! Apropo, în cazurile de față functionează regula celor 50 de ani de ținut la secret sau bunul simt va prevala și vom avea niște răspunsuri în cel mai scurt timp?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel