Data actualizării:
Data publicării:

Gabriel Musteață, care a dezvăluit cazul ospătăriței de la Apele Române, nu mai este angajat. Poziția ANAR

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: captură video youtube recorder/ Gabriel Mustățea
foto: captură video youtube recorder/ Gabriel Mustățea
Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) a reacționat în cazul lui Gabriel Musteață, cel care a dezvăluit angajarea ospătăriței pe funcția de inginer la Apele Române, care, de astăzi, nu mai este angajat al companiei. 

"În contextul articolelor din mass-media, Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) face următoarele precizări: 

În urma refuzului repetat de a semna documentele de încadrare pe postul oferit de director tehnic, începând de astăzi, 9 februarie, domnul Musteață Gabi nu mai este angajat în cadrul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad. Relațiile contractuale de muncă cu angajatorul au încetat conform prevederilor legale. 

În urma modificărilor de organigramă ale tuturor Administrațiilor Bazinale de Apă realizate în luna noiembrie 2020 și aprobate de către Consiliul de Conducere al ANAR,  prin comasarea activităților de exploatare a lucrărilor hidrotehnice și dezvoltarea investițiilor a rezultat, la nivelul fiecărei ABA, departamentul Exploatare Mentenanță și Investiții. În acest context, domnului Musteață Gabi i s-a oferit postul de Director tehnic – Exploatare Mentenanță și Investiții, pe o perioadă determinată de 30 zile, conform prevederilor în vigoare. Până la data modificării organigramei, acesta a ocupat funcția de director tehnic Exploatare Lucrări hidrotehnice (interimar)", a transmis Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR), într-un comunicat de presă. 

Chelnerița și-a dat demisia

"În perioada noiembrie 2020-16 decembrie 2020, domnul Musteață Gabi s-a aflat în concediu medical. La revenirea din concediul medical, i s-au prezentat documentele prin care era numit în funcție, precum și fișa de post, singura pe care a semnat-o, dar cu obiecții. Aceleași documente i s-au înaintat din nou, cu adresă oficială, iar angajatul și-a exprimat dezacordul cu privire la numirea temporară pe postul de Director tehnic – Exploatare Mentenanță și Investiții. 

Având în vedere că a refuzat în mod repetat semnarea actelor de numire în funcția de director tehnic, la începutul lunii ianuarie, ABA Prut-Bârlad i-a propus unul dintre posturile vacante de inginer în diverse compartimente, conform pregătirii sale profesionale. Domnul Musteață a refuzat toate variantele propuse. 

De asemenea, vă comunicăm faptul că în data de 4 februarie a.c., doamna Simona Iancu și-a prezentat demisia, raporturile de muncă cu ABA Prut-Bârlad fiind încetate", au completat.

Ce spune fostul director tehnic al ANAR

"Inițial mi-au comunicat, așa cum era și în nota de fundamentare de la ANAR, că preiau și alte sarcini, pe lângă cele pe care le-am avut până atunci, adică sarcini privind activitățile de investiții și achiziții. Deci astea fiind preluate în plus. După care, după ce am avut obiecții cu privire la schimbarea actului adițional în sensul în care dumnealor doreau pe 30 de zile, iar eu am spus că nu este corect așa, mi-au comunicat că mi se desființează postul. Pentru mine a fost suspect, în condițiile în care trebuia să-mi dau semnătura și pe alte două probleme: cea a detașării și cea a investiției. Practic, semnalasem nereguli și plăți care trebuiau să fie făcute pentru un anumit constructor, lucrări care erau făcute în 2018 și plătite în 2020. Mie mi s-a părut ca un dar de Crăciun ținând cont că am semnalat nereguli și puteam să așteptăm până le corectam. Am atacat în instanță această decizie. Urmează să se fixeze termen și să se judece. Să știți că sunt foarte mulți colegi care se împotrivesc în general cerințelor ăstea politice, trasate așa în mod ilegal. Sunt cazuri prin țară în care colegii au decis să lupte în felul lor și cu armele care le sunt la îndemână. În practică, rezumând, cred că discutăm de politiceni care văd instituțiile statului ca și trambulină politică și își urmăresc strict intereselor lor, mai puțin interesele angajaților și ale instituției. Asta este percepția mea sinceră, cu toate emoțiile care mă cuprind astăzi. Asta este concluzia: politicieni mici la instituții mari", a declarat Gabi Musteață, fost director tehnic la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, pentru digi24.ro.

Totul vine după ce publicația Recorder a scos la iveală mai multe informații despre o tânără care a lucrat ca ospărar și manichiuristă și care a ajuns angajată a Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad. În plus, aceștia au publicat și un dialog dintre Simona Iancu, angajată pe post de inginer la Apele Române, şi Gabriel Musteţea, director tehnic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel