Gabi Firea, acuzată că a intrat în politică pentru bani: Nu mi-au călăuzit viața și cariera
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
firea
firea

Fosta realizatoare TV Gabriela Vrânceanu Firea, candidatul PSD la Colegiul 1 Senat în județul Ilfov, acuzată că a intrat în politică pentru bani, susține că aceștia nu i-au călăuzit nici viața și nici cariera, precizând de altfel că "salariul de parlamentar nici măcar nu este printre cele mai râvnite".

“Gabi spuneai cândva că vrei să stai mai mult acasă cu copii și familia, cred că intrand în politică vei sta mult mai puțin și nimic în lume nu merită să aloci mai mult timp în afară de copii și familie. În familie găsești iubire căldură pe care nici televiziunea nici politica nu ți le poate da. Nu crezi că lăsând copilul cel mic cu mama ta pierzi cele mai frumoase momente din viața lui? De ce oamenii inteligenți aleargă numai după bani? Să fii fericit nu înseamnă averi, averi și iar averi. Banii îți dau posibilitatea să pleci în vacanțe, să ai haine scumpe, să dai copiii la școli bune, dar asta nu este totul în viață”- este mesajul privat primit recent de Gabriela Vrânceanu Firea, pe Facebook.

Afectată de acuzațiile care i-au fost aduse, Gabi Firea a decis să-i răspundă prietenei virtuale de pe pagina de socializare, dar și celor interesați de cariera ei care se întreabă ce caută în politică.

"Draga mea, încep cu finalul întrebării tale. Nu banii sunt cei care mi-au călăuzit viața și cariera. Nici când nu îi aveam, nici după ce i-am avut. Ei nu sunt un scop în sine, ci un mijloc, prin care ne putem face viata mai usoara si/sau mai frumoasa, functie de imaginatia fiecaruia. Nu am intrat, asadar, in politica pentru bani. De altfel, salariul de parlamentar nici macar nu este printre cele mai ravnite, iar trafic de influenta as fi putut sa fac poate chiar mai eficient din pozitia de jurnalist, daca acesta ar fi fost scopul meu", notează fosta prezentatoare TV.

Precizând că, în opinia sa, nu este cel mai "înțelept lucru" să lași politic numai pe mâna bărbaților, Firea îi explică "acuzatorului" motivele pentru care a decis că trebuie să se implice și în viața politică.

"Am intrat in politica pentru ca simt ca pot face ceva pentru cei din jurul meu. As fi putut, desigur, sa fiu putin egoista si sa-mi pastrez energia doar pentru cei din imediata mea apropiere: Tzari, Tudor, Florin, mama, restul familiei. Dar nu este acesta felul meu de-a fi, iar cei care m-au cunoscut personal pot depune marturie ca nu spun vorbe mari. (...) Te asigur ca nu-mi voi sacrifica familia pe altarul politicii sau al carierei, ci voi avea, cu sprijinul lui Dumnezeu, intelepciunea de a-mi gestiona timpul cu eficienta. Si oricat de bine i-ar fi copilului meu intre zidurile casei noastre, nu va fi deloc fericit daca dincolo de ele nu va fi bine. Si nu in ultimul rand, voi fi argumentul “viu” al uneia dintre directiile prioritare catre care se va indrepta activitatea mea politica: egalitatea de sanse si de gen in relatiile de munca si protectia tinerelor mame. Voi putea privi lucrurile din ambele perspective, atat al legiuitorului cat si al mamelor, ceea ce este, trebuie sa recunoastem, un avantaj deloc de neglijat.

In final, iti raspund la cea mai sensibila parte a intrebarii: nu, nu voi pierde cele mai frumoase clipe din viata lui Tzari. Nu este suficient sa petreci mult timp cu un copil, poti chiar sa-l petreci degeaba. Important este sa petreci timp de calitate. Iar eu stiu sigur ca toate momentele frumoase din copilaria lui Tzari se vor petrece (si) in prezenta mea!", a scris Gabriela Vrânceanu Firea pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel