Fursecuri fragede cu alune. Sunt cele mai bune! Rețeta magică pentru serile de iarnă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Această rețetă de fursecuri cu alune este perfectă pentru serile magice de iarnă, când afară ninge ca-n povești. Sunt ideale pentru această perioadă în care așteptăm Sărbătorile. Iată cum le poți face o bucurie celor dragi. Aceste bunătăți pot fi consumate și în post.

Ingrediente 

 20 linguri zahăr pudră
 1 linguriţă amoniac
 80 g alune prăjite nesărate
 1 lingură zeamă de lămâie
 5 linguri zahăr tos
 2 linguri miere
 1 praf sare
 250 g făină albă
 150 g margarină

Cum se prepară

Frecăm spumă margarina cu zahărul, adăugăm mierea, zeama de lămâie, amoniacul şi sarea. Adăugăm făina cernută în prealabil, amestecăm bine până obţinem un aluat omogen, potrivit retete.unica.ro. Din acest aluat luăm o bucată ceva mai mare decât o alună, din care facem o biluţă. Aşa procedăm până terminăm tot aluatul.

Punem pe o furculiţă câte o biluţă, pe care o introducem într-un vas cu apă ca s-o umezim, apoi o tăvălim în zahăr pudră şi prin alune pisate. Le apăsăm uşor cu degetele, pentru a se putea prinde alunele. Le dăm o formă de disc, eventual le putem apăsa uşor cu furculiţa şi le aşezăm în tava tapetată cu hârtie pentru copt.

În cuptorul încins moderat, lăsăm tava aproximativ 10 minute, până capătă o culoare aurie frumoasă. Dacă dorim, după ce am format fursecurile, le putem un unge deasupra cu puţină apă, presărăm zahăr pudră şi alune pisate, căpătând un aspect mai plăcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel