Fursecuri de Crăciun gata în 10 minute - Rețetă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fursecuri de Crăciun gata în 10 minute / Foto: Pixabay
Fursecuri de Crăciun gata în 10 minute / Foto: Pixabay
În articol găsești rețeta unor fursecuri de Crăciun gata în 10 minute.

Dacă îți dorești să faci de Crăciun niște fursecuri delicioase, ușor de preparat și prietenoase cu silueta, această rețetă este perfectă pentru tine. Nu conțin foarte mult zahăr așa că le vei putea savura fără să ai mușcări de conștiință gândindu-te că te vei trezi cu kilograme în plus. Le poți pregăti într-o cantitate mai mare, apoi să le ambalezi în hârtie de sărbătoare, cu o fundiță delicată, pentru a le dărui celor dragi, scrie andreearaicu.ro.

Ingrediente 

- 80 de grame de unt la temperatura camerei

- 80 de grame de ulei vegetal

- 80 de grame de zahăr

- un ou

- o linguriță de extract de vanilie

- 160 de grame de făină albă

-  linguriță de praf de copt

- un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

În primul rând, combină untul, uleiul, zahărul, oul și vanilia. Amestecă-le pe toate cu un mixer la viteză medie până la omogenizare, aproximativ 1 minut. Apoi, la viteză mică, se adaugă făina, praful de copt și sarea. Mai mixează timp de un minut, până când obții o bilă de aluat.

Înfășoară bilă de aluat în folie de plastic și pune-o la congelator timp de 5 minute. Între timp, pornește cuptorul la 190 de grade celsius și pregătește o tavă cu hârtie de copt.

Scoate aluatul din congelator, întinde-l bine pe o suprafață pe care ai presărat puțină făină și taie fursecurile folosind forme speciale de Crăciun: steluțe, ghetuțe, brazi, sau orice vrei tu.

Pune fursecurile în tavă și decorează-le cu biluțe colorate sau diverse alte decorațiuni din comerț. Lasă-le la cuptor aproximativ 10 minute. Fii foarte atent, se pot arde. Pot fi servite calde sau reci. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel