Fursecuri brăduț. Rețeta specială pentru Crăciun. Vor fi bucuria copiilor!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să le faci celor dragi o surpriză dulce, de Crăciun, fursecurile brăduț reprezintă o idee excelentă. Vor fi vedetele de pe masa de sărbătoare.

Ingrediente

200 g unt
125 g zahăr
2 gălbenuşuri
350 g faina
esenţa vanilie
1 linguriţă praf de copt
Pentru decor
100 g ciocolată albă
bomboane mici colorate

Cum se prepară

Într-un bol se mixează gălbenuşurile cu zahărul, după care se adaugă untul, esenţa de vanilie şi praful de copt. Omogenizăm rapid, apoi încorporăm treptat făina. Aluatul trebuie să fie fin şi nelipicios. Formăm o bilă mare din aluat, o acoperim cu folie transparentă şi o introducem pentru 20 minute în frigider, potrivit pofta-buna.com. Pregătim masa de lucru: presărăm puţină făină, întindem aluatul, după care, cu o formă de brăduţ, decupăm aluatul. Apoi, toţi brăduţii îi aşezăm în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt.

Introducem tava în cuptorul preîncălzit în prealabil la o temperatură de 180 de grade Celsius, pentru circa 10-15 minute. Scoatem fursecurile şi le lăsăm să se răcească. Între timp, topim ciocolata la cuptorul cu microunde sau la bain-marie, diluată cu puţin lapte, dacă este nevoie.

Fiecare brăduţ în parte îl scufundăm în ciocolată topită, dar numai suprafaţa, după care îi aşezăm pe tavă sau tocător acoperit cu folie transparentă şi presăm bomboanele colorate pe fiecare brăduţ. Le introducem la frigider pentru circa 2 ore, până se întăreşte ciocolată.

BONUS: Cozonac "bețiv"

Ingrediente

Aluat

25 g drojdie proaspătă
530 g făină
120 ml lapte
150 g unt cu 80% grăsime
2 ouă întregi
3 gălbenuşuri
5 g sare
80 gr zahăr
30 ml cogniac 
coajă de lămâie şi portocală

Umplutură

500 g nucă prăjită şi măcinată
200 g zahăr
80 g cacao
3 ouă
50 ml coniac 

Sirop

200 ml apă
200 g zahăr
100 ml coniac 

Cum se prepară

Aluat

Drojdia se sfărâmițează într-un castron, se adaugă 3 linguri de făină (din cele 530 g ) şi 60 ml lapte călduţ. Se amestecă şi se lasă la crescut 15 min. Cât stă la crescut drojdia, se mixează cele 2 ouă, gălbenuşurile, zahărul, sarea şi coniacul, se mixează bine până se topeşte zahărul, potrivit bucataras.ro. Apoi, se adaugă maiaua, făina şi restul de lapte rece de la frigider şi se frământă bine (în caz că este prea tare aluatul, se mai adaugă 1 lingură de lapte rece). Untul moale se împarte în 3 părţi egale şi se încorporează în aluat, se frământă bine până se încorporează tot untul. Când este gata aluatul, se pune într-un caston uns cu ulei, se acoperă cu folie alimentară şi se dă 2 ore la frigider. După două ore, se scoate de la frigider, se împarte în două părţi egale, fiecare parte se înfăşoară în folie alimentară şi se dă la frigider pentru 3 ore.

Între timp se face umplutura.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel