Data actualizării:
Data publicării:

Furie în Ucraina, după ce o polițistă de frontieră a petrecut Revelionul într-o locație de lux din Paris, în timp ce ucrainenii îngheață în case / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ucraineanca Ivanna Plantovskaya, care lucrează pentru poliția de frontieră din Odesa, e petrecut Revelionul la Paris. Decizia sa nu a fost privită cu ochi buni de ucraineni, având în vedere că țara se află într-un război sângeros cu Federația Rusă.

Ivanna Plantovskaya, o purtătoare de cuvânt a polițiștilor de frontieră din din Odesa, Ucraina, se confruntă cu acuzațiile ucrainenilor, care ucrainenii au înghețat în apartament în timp ce ea a sărbătorit Revelionul la Paris, conform Switzerland Times.

Turnul Eiffel, mașinile scumpe și petrecerile grandioase se regăsesc în pozele Ivannei Plantovskaya, ofițer de presă pentru poliția de frontieră ucraineană din Odesa. Postările ei arată arată viața în lux, în timp ce o mare parte a populației ucrainene nu are electricitate, apă și nici locuințe calde. 

Călătoria la Paris nu este singura călătorie pe care Plantovskaya a făcut-o de la izbucnirea războiului. O poză în bikini pe plajă este urmată de alta în uniformă în plină război. Ucrainenii se așteptau la ceva diferit de la un ofițer care lucrează la graniță.

Un val de comentarii de ură a inundat conturile ei de pe rețelele de socializare. Astfel, Plantovskaya și-a pus acum contul Tiktok pe modul privat și și-a dezactivat profilurile de Facebook și Instagram.

Totuși, capturile de ecran ale fotografiilor lui Plantovskaya fac turul rețelelor de socializare. 

Există totuși și ucraineni care i-au ținut partea Ivannei., argumentând că nu se poate interzice o viață „frumoasă”. 

Pentru mulți cetățeni ucraineni este de neînțeles faptul că Plantovskaya are voie să călătorească în străinătate pentru a merge în vacanță. Ei se întreabă cum își poate permite o viață atât de plină de farmec și dacă este potrivit să o facă publică într-un moment de criză.

Acuzațiile ar putea să-l lovească acum pe superiorul său Serghei Mulu, șeful direcției de sud a serviciului de protecție a frontierei de stat. În noiembrie, potrivit portalului ucrainean „Strana-News”, acesta ar fi fost percheziționat pentru că ar fi deținut o vilă pe care nu o declarase. Acuzațiile nu au putut fi confirmate.

Au mai existat cazuri similare în trecut care au provocat multe resentimente. Un ofițer din Harkov, de exemplu, a plecat în vacanță la Nisa și Monaco în noiembrie, în timp ce orașul era sub foc. Primarul din Harkov, Ihor Terekhov, a spus atunci că astfel de postări sunt „cinice” și „nerespectuoase”, conform Strana-News. Ofițerul a fost apoi concediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel